van der Horst

Nordschleife: Bandenleverancier Goodyear gaat problemen grondig analyseren

Goodyear reageert
Goodyear reageert
Na verschillende incidenten met de banden die zich gisteren tijdens free practice en in kwalificatie voordeden, liet officieel WTCR-bandenleverancier Goodyear via een communiqué weten dat het een ver doorgedreven technische analyse zal uitvoeren.
"Veiligheid is onze eerste bekommernis en we begrijpen hoe belangrijk het is om rijders het nodige vertrouwen te geven om te presteren op een circuit met de specifieke eisen van de Nürburgring Nordschleife." klinkt het. 
"We gaan over tot een uitgebreide technische analyse van het product en het gebruik van de banden in  raceomstandigheden, met het oog op de toekomstige FIA ​​WTCR-race-evenementen van het seizoen.
Tijdens de verschillende sessies werden er banden uit verschillende productiebatches gebruikt. Er was geen verschil in de prestaties of duurzaamheid tussen de batches.

Na de staat van de banden tijdens de verschillende sessies deze week te hebben vastgesteld, hebben we een voorlopige traceerbaarheidsbeoordeling van de gerapporteerde productiebatches uitgevoerd. De analyse tot nu toe, en de inspectie van de gebruikte banden, heeft geen fabricageproblemen aan het licht gebracht. Verdere analyse van de gerapporteerde vaststellingen in samenwerking met de teams is nodig voordat we verder gebruik van deze specificatie in het huidige FIA ​​WTCR-raceformat kunnen aanbevelen. We zullen alle banden verzamelen voor verdere analyse." (vrij vertaald)

Foto: FIA WTCRDit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Cup op zaterdag 28 mei 2022.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons