van der Horst

Nordschleife: Björk andermaal op pole, Vervisch sterk tweede, Lessennes verbaast alweer

Thed Björk - Yvan Muller Racing Hyundai i30 TCR
Thed Björk - Yvan Muller Racing Hyundai i30 TCR
Net als gisteren start Thed Björk ook in de derde en laatste WTCR-wedstrijd op de Nordschleife vanop de pole. De Zweed krijgt Fred Vervisch naast zich op de eerste startrij, de West-Vlaming scoort met P2 meteen zijn eerste punten na een bijzonder pechvol gestart seizoen. Hyundai monopoliseert de tweede startrij met Norbert Michelisz voor Yvan Muller, de winnaar van race 1 gisteren. Honda bezet dan weer de derde startrij met youngsters Yann Ehrlacher en Benjamin Lessennes. De Boutsen-Ginion-recruut veroorlooft het zich bij zijn Nordschleife-debuut toppers als Rob Huff, Esteban Guerrieri en René Rast, resp. 7de,8ste en 9de vooraf te gaan. Pepe Oriola sluit de top 10 af en erft hiermee de pole voor race 2.
Fred Vervisch - Comtoyou Racing Audi RS3 LMS TCR
Fred Vervisch - Comtoyou Racing Audi RS3 LMS TCR
Björk, Muller en Michelisz haalden meteen zwaar uit en lukten dadelijk de beste drie chrono's voor het Audi-duo Gordon Shedden-Rene Rast en Benjamin Lessennes, eveneens meteen bij de pinken. Onze landgenoot verbeterde later zelfs even naar P4, viel naderhand terug naar de negende plaats maar hees zich bij het vallen van de vlag opnieuw tot in zesde stelling.
 
Benjamin Lessennes - Boutsen Ginion Racing
Benjamin Lessennes - Boutsen Ginion Racing
Michelisz wist in zijn tweede ronde Björk de pole af te snoepen, enkel om die een ronde later opnieuw bij de Zweed te moeten inleveren. Een Hyundai-hattrick leek dus in de maak met Björk voor Michelisz en Muller, maar dat was zonder Fred Vervisch gerekend. De Comtoyou-rijder stormde in diens ultieme rondje naar de tweede plaats op 1.040" van de ongenaakbare Zweed. Doordat Guerrieri in extremis zeven seconden vond en van P25 naar P8 snelde, viel Jean-Karl Vernay alsnog uit de top 10.
 
Tom Coronel - Boutsen Ginion Honda Civic TCR
Tom Coronel - Boutsen Ginion Honda Civic TCR
Tom Coronel bleef de hele sessie in de buurt van P10 maar sloot finaal af op een dertiende stek, net voor een alweer teleurstellende Gabriele Tarquini, veertiende. Denis Dupont vertrekt morgenvoormiddag tweemaal vanuit eenentwintigste stelling.


Fred Vervisch: "Ik ben enorm blij met dit resultaat, ik had tot dusver een bijzonder moeilijk seizoen. Gisteren nog moest ik opgeven nadat een stuk glas mijn radiator had lekgeslagen. Gelukkig lijkt mijn motor ok! We dachten wel dat we hier op de Nordschleife kompetitiever zouden zijn maar het blijft  zwaar. In mijn snelle rondje vandaag was het meermaals kantje boord en een zware crash was nooit ver weg maar ik moest er nu eenmaal voor gaan. We brachten tijdens de sessie wat wijzigingen aan de setup aan en die bleken telkens positief. Mijn dank voor dit mooie resultaat gaat naar Comtoyou Racing en Audi. Ik wist eindelijk te scoren en hoop morgen nog extra punten te kunnen  sprokkelen"Uitslag Qualifying Race 2 en 3 WTCR Nordschleife  (voor race 2 wordt de top 10 omgegooid):
 
Foto's: Hans van OnsemDit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Cup op vrijdag 11 mei 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24H Nürburgring.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons