van der Horst

Nordschleife: Breken Audi-rijders de ban?

Nürburgring Nordschleife
Nürburgring Nordschleife
Twee weken na de start van het seizoen in Pau Ville, strijken WTCR-teams en -rijders neer op de meest geduchte omloop, de meer dan 25km lange Nürburgring Nordschleife. Néstor Girolami (ALL-INKL.COM Münnich Motorsport Honda) komt als Goodyear #FollowTheLeader naar de Eifel na zijn pole en overwinning in Race 1 eerder deze maand. De Argentijn die zes punten voorsprong telt op stalgenoot Esteban Guerrieri, komt met vertrouwen aan de start, in de wetenschap dat geen enkele WTCR-rijder hier ooit sneller rond ging. Winnen was hem evenwel nog niet gegund, in tegenstelling tot zijn landgenoot die de tocht door de Groene Hel reeds tweemaal zegevierend afsloot. Alle vier de Honda Civics komen evenwel met 40kg succesballast aan de start.
  • LTF
 Ook Tiago Monteiro, regerend kampioen Yann Ehrlacher, Norbert Michelisz, Yvan Muller en Thed Björk vonden sinds de serie hier in 2018 voor het eerst halt hield de weg naar de hoogste podiumtrede. Youngsters Mikel Azcona, Luca Engstler en de Uruguyaan Santi Urrutia van hun kant mogen met reden een eerste zege ambiëren.

Gilles Magnus & Tom Coronel
Gilles Magnus & Tom Coronel
Ook Audi wist hier tot dusver nog niet te winnen, maar daar kunnen een in topvorm verkerende Tom Coronel of een ambitieuse Gilles Magnus zaterdag mogelijk komaf mee maken.  Onze landgenoot komt er voor de derde keer aan de start. Magnus reist met heel veel zelfvertrouwen naar de Nürburgring af, ook al kon hij door weersomstandigheden niet de DMSB Permit Nordschleife behalen die hem had toegelaten vooraf een VLN-wedstrijd te betwisten. "De voorbij twee edities had ik het nogal moeilijk maar dit jaar heb ik voor het eerst vertrouwen in een goede afloop. Deze winter hebben we er twee dagen kunnen trainen en naderhand nog een derde dag. De bandenproblemen die we vorig jaar kenden zijn nu wel opgelost. Onze topsnelheid was toen al prima en die is er dit seizoen nog op verbeterd, dus dat zal ons zeker helpen. Inhalen kan hier immers enkel op het lange rechte eind van de Döttinger Höhe. De rest van de Nordschleife is eigenlijk te link want te smal om zonder al te veel risico een inhaalpoging te wagen, meteen ook de reden waarom een goede tijd neerzetten in de  enige kwalificatiesessie cruciaal is" aldus de Comtoyou Team Audi Sport-piloot. 

Zoals elk jaar fungeren de WTCR-wedstrijden als opwarmer voor de ADAC TotalEnergies 24H Nürburgring, de immer spectaculaire etmaalrace die dit jaar aan haar 50ste editie toe is. Dit betekent een afwijkend format met slechts één kwalificatiesessie van amper 40 minuten op vrijdag en twee races van welgeteld drie uitdagende rondjes op zaterdagvoormiddag. 

Timing WTCR Nürburgring:
Donderdag 26 mei:
14u30-15u10: Free Practice 1 (Live op Facebook, YouTube, Eurosport Player)
19u00-19u40: Free Practice 2 (Live op Facebook, YouTube, Eurosport Player)

Vrijdag 27 mei:
13u00-13u40: Qualifying (Live op Eurosport Player and broadcasters around the world)*

Zaterdag 28 mei:
10u00: Race 1 (3 ronden, 76.134km) Live op Eurosport Player en TV
12u35: Race 2 (3 ronden, 76.134km) Live op Eurosport Player en TV
13u15: Race 2 podium

Goed om weten: 
WTCR qualifying ronderecord: Néstor Girolami (Honda Civic Type R TCR)
8m51.802s (171.7kph) op 24/09/20
WTCR race ronderecord: Jean-Karl Vernay (Hyundai Elantra N TCR)
8m53.608s (171.2kph) op 05/06/21

Stand Kampioenschap Rijders 

Foto: FIA WTCRDit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Cup op woensdag 25 mei 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24H Nürburgring.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons