van der Horst

Nordschleife: Comtoyou Audi Team extra in de spotlights tijdens vrije oefenritten

Comtoyou Racing Audi RS 3 LMS
Comtoyou Racing Audi RS 3 LMS
De WTCR − FIA World Touring Car Cup geeft fans de kans om vandaag (donderdag) een kijkje achter de schermen te nemen tijdens de vrije trainingen voor de WTCR Race of Germany. Voor beide sessies zullen WTCR TV-ploegen het Belgische Comtoyou DHL Team Audi Sport en Comtoyou Team Audi Sport volgen terwijl ze zich voorbereiden op 's werelds zwaarste racecircuit, de Nürburgring Nordschleife.
Naast de actie op het circuit krijgen fans via Eurosport Player,  de WTCR's Facebook-pagina en het YouTube-kanaal, uitleg van het Comtoyou-personeel te horen over wat er met de auto's van het team gebeurt en wie wat doet in het team. Er zullen meer radiogesprekken te horen zijn tussen de Comtoyou-rijders en hun technici.

Comtoyou Team Audi Sport Team Manager François Verbist : "Het is geweldig om kijkers dit extra inzicht te geven. Bij de vrije training draait alles om het goed voorbereiden van de kwalificatie en de racestrategie en is er minder stress omdat het niet om de rondetijden gaat."

Naast de Comtoyou DHL Team Audi Sport-deelnames van Nathanaël Berthon en Tom Coronel, werkt Verbist nauw samen met zijn nicht Elsa Verbist aan het management van de Comtoyou Team Audi Sport-line-up van Mehdi Bennani en Gilles Magnus.

De Nordschleife is altijd stressvol en het is altijd speciaal met de logistiek. We werken vanuit de tenten (omdat de garageboxen ingenomen worden door de 24H-deelnemers - nvdr), dus we moeten al onze uitrusting naar de pitlane brengen en dat is een beetje een uitdaging. Wanneer een van de auto's een probleem heeft, verlies je mogelijk veel tijd omdat de piloot de wagen niet naar de pits kan terugbrengen. Elke ronde telt en we moeten ervoor zorgen dat de auto klaar en betrouwbaar is om elke sessie door te komen, want op de Nordschleife draait alles om het vertrouwen van de rijder.” aldus Verbist nog.

Vrije training 1 bij WTCR Race of Germany staat geprogrammeerd van 14u30 tot 15u10 uur CET, gevolgd door vrije training 2 van 19u00 tot 19u40 uur.

Foto: FIA WTCRDit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Cup op donderdag 26 mei 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24H Nürburgring.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons