van der Horst

Nordschleife: Esteban Guerrieri wint race 2 voor Pepe oriola en Fred Vervisch

Estban Guerrieri - Münnich Motorsport Honda Civic
Estban Guerrieri - Münnich Motorsport Honda Civic
Esteban Guerrieri behaalde zaterdagvoormiddag op de Nordschleife zijn eerste WTCR-zege. In een alweer gesmaakte wedstrijd ging de Argentijnse Honda-rijder Pepe Oriola en Fred Vervisch vooraf. Onze landgenoot reed zich als geen ander in de kijker door in extremis Yvan Muller de laatste podiumplaats af te snoepen na pas als achtste van start te zijn gegaan. Muller moest vrede nemen met een vierde plaats, net voldoende om zich in de puntenstand naast puntenleider Tarquini te hijsen, de Hyundai-rijder belandde andermaal in de rail.
Fred Vervisch gelukgewenst door Olivier Lainé
Fred Vervisch gelukgewenst door Olivier Lainé
Terwijl Rast en Huff al meteen bij de start worden uitgeschakeld na onderling contact waarbij ook Benjamin Lessennes in de brokken deelt en naar de pits moet, gaat Guerrieri in de eerste bochten aan polesitter Oriola voorbij en pakt de leiding. Ook Gabriele Tarquini haalt het einde van de eerste ronde niet, de Italiaan belandt na  contact met Gordon Shedden in de rail. De Schot werd schuldig bevonden en kreeg dertig seconden straftijd.
Guerrieri, Oriola, Muller, en Vervisch -die inmiddels aan Ehrlacher voorbijging - nemen aanvankelijk afstand van achtervolgers Michelisz,Vernay en Shedden maar de Hyundai- en beide WRT-rijders weten in de slotfase opnieuw aan te sluiten.

Guerrieri en Oriola zijn dan al buiten schot en finishen onbedreigd als eerste en tweede. De strijd om de laatste podiumtrede mag er zijn. Vervisch was in ronde 2 via sliptstreamen op het lange Döttinger Höhe-rechte eind voorbij Muller naar P3 gesneld maar moest zijn plaats kort daarna op het nieuwe circuit  opnieuw bij de Fransman inleveren. Uitstel van executie evenwel voor de Elzasser want via een identiek slipstreammaneuver snoept de Comtoyou-rijder Muller in het zicht van de finishvlag alsnog de derde plaats af. Norbert Michelisz hijst zich enkele meters verderop op identieke wijze voorbij Yann Ehrlacher om vijfde te eindigen voor de jonge Fransman, het WRT-duo Vernay-Shedden, Berthon en Tom Coronel die met het laaste punt gaat lopen voor Mehdi Bennani en Denis Dupont, auteur van een mooie inhaalrace.
 
Puntenleider Gabriele Tarquini kent een dramatisch Nordschleife-weekend. Net als gisteren parkeert de veteraan van vele oorlogen zijn Hyundai tegen de vangrail en keert meer dan waarschijnlijk met lege handen huiswaarts nu het niet eens zeker is dat hij de start van race 3 haalt. De Italiaan wordt in de tussenstand bijgebeend door Yvan Muller, beiden tellen nu 118 punten, 16 meer dan naaste achtervolger Norbert Michelisz.

Zo meteen gaat de derde wedstrijd van start, met Thed Björk - die tijdens race 2 de pits opzocht - op pole en Fred Vervisch naast zich.
 
Foto's: Hans van OnsemDit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Cup op zaterdag 12 mei 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24H Nürburgring.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons