van der Horst

Nordschleife: Frédéric Vervisch beste van de klas, crasht later (FP 2)

Frédéric Vervisch - Comtoyou Racing
Frédéric Vervisch - Comtoyou Racing
Een deels droge, deels vochtige Nordschleife verwelkomde de WTCR-rijders tijdens de tweede vrije oefensessie donderdagavond. Verraderlijke omstandigheden dus waarin Frédéric Vervisch op slicks andermaal zijn kunnen etaleerde. Met zijn chrono van 9:44.908" reed de Audi-fabrieksrijder naaste achtervolger Luca Engstler (Hyundai) op 0.876", terwijl derdesnelste Norbert Michelisz (Hyundai) reeds 2.041" bij onze landgenoot in het krijt stond. Tiago Monteiro (Honda) lukte de vierde chrono en keek daarbij reeds tegen een kloof van net geen zes seconden aan. De sessie eindigde ietwat in mineur voor Vervisch die er naderhand in Karussell afging, iets wat Comtoyou-stalgenoot Gilles Magnus hem eerder op het rechte eind van Döttinger Höhe had voorgedaan, met de nodige schade. De Antwerpenaar kon zijn openingsronde niet afmaken en verloor hierdoor kostbare tracktime.
Het moet gezegd dat Vervisch (die aan zijn sortie eerder lichte schade aan de voorbumper overhield maar niet op eigen houtje naar de pits terug kon) zijn chrono al vroeg in de sessie had gelukt,waarna de baan er zeker niet sneller op werd. Slicks voor en achter zou de juiste bandenkeuze blijken, Attila Tassi die net als Münnich Motorsport-maats Girolami en Guerrieri voor regenbanden als alternatief had geopteerd sloot de sessie af op P9, net voor Mikel Azcona (CUPRA) die voor deels slicks, deels regenbanden had gekozen.

Tom Coronel wist de Comtoyou-mecaniciens maar ternauwernood voor een derde crash te behoeden. De DHL-rijder lukte niettemin de zesde tijd achter Santiago Urrutia, de snelste van het Lynk&Co-kwartet. Nathanaël Berthon stuurde zijn Audi RS 3 LMS naar een twaalfde tijd. Thed Björk, in FP nog tweede, wist geen chronowaardig rondje neer te zetten, de Zweed ging enkel Bence Boldizs (CUPRA) en pechvogel Magnus vooraf.

Morgen om 14u05 volgt de enige kwalificatiesessie, bepalend voor beide races.

Nordschleife - Uitslag FP 2 

Foto: Arne Simons



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Cup op donderdag 3 juni 2021.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons