van der Horst

Nordschleife: Tiago Monteiro (Honda) boekt eerste zege in de Groene Hel

Start WTCR Nürburgring 2021
Start WTCR Nürburgring 2021
Twee jaar na diens spraakmakende zege in het eigenste Vila Real pakte Tiago Monteiro op een mistige maar zo goed als droge Nordschleife opnieuw als eerste de geblokte vlag. Een overwinning die de kleine Honda-rijder meteen ook de leiding in het kampioenschap oplevert. De Honda's bleken de hoogste topsnelheid in huis te hebben en Monteiro die zich knap in tweede positie had weten te nestelen, hees zich bij de laatste doortocht op het rechte eind van Döttinger Höhe voorbij de kansloze leider Yvan Muller. Santiago Urrutia, Mullers teamgenoot bij Lynk&Co ,vervolledigde het podium, de Uruguyaan ging de Honda van Esteban Guerrieri en de beide Hyundai's van Norbert Michelisz en Gabriele Tarquini vooraf. Tom Coronel was net als gisteren in qualifying de snelste Audi-vertegenwoordiger en finishte knap zevende na vier plaatsen te hebben goedgemaakt.
Yvan Muller - Yann Ehrlacher (Lynk&Co)
Yvan Muller - Yann Ehrlacher (Lynk&Co)
Muller en Ehrlacher vertrekken vanop de eerste startrij voor Michelisz, Monteiro en Tarquini en weten spijts een opzittende Tarquini hun positie na de openingsronde vast te houden. Op het einde van de tweede doortocht gaat  Tarquini korstondig aan Muller voorbij maar de Lynk&Co-rijder herovert zijn leidersplaats. Tarquini van zijn kant betaalt het gelag en verliest bij het duel vier plaatsen aan Monteiro, Urrutia, Guerrieri en Michelisz. Yann Ehrlacher valt terug naar de zevende plaats, de titelverdediger was in de openingsronde sneller dan zijn oom maar kreeg geen vrije doorgang waarna hij onder druk van de achtervolgers kwam, met het gekende gevolg.

De slotronde levert vooraan leuke duels op tussen enerzijds Muller en Monteiro, anderzijds Urrutia en Guerrieri. De Honda Civic is duidelijk de snellere op Döttinger Höhe en Monteiro gaat dan ook aan Muller voorbij, goed voor een deugddoende zege. Urrutia houdt nipt Guerrieri af en mag mee op het podium.

Tom Coronel - ComToYou Racing Audi
Tom Coronel - ComToYou Racing Audi
Tom Coronel ruilt zijn elfde stek bij de start in voor een knappe zevende plaats aan de finish na aan Vernay, Berthon en Ehrlacher voorbij te zijn gegaan. De Nederlander die gisteren voor 2/1000sten de pole voor deze race miste, blijkt andermaal de snelste van de Audi-rijders en wint de Trophy voor de best geklasseerde privérijder. Luca Engstler van zijn kant wint de Junior Trophy.
Nathanaël Berthon tikt als elfde aan. Gilles Magnus wint bij de start vier plaatsen, de Antwerpenaar toeft na de eerste en tweede ronde in twaalfde stelling maar zal door een leegloper finaal terugvallen naar P15, net voor de als zestiende gestarte Frédéric Vervisch.


Nordschleife - Uitslag Race 1 

Stand Rijderskampioenschap:

Foto's: Arne Simons - Vincent WoutersSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Cup op zaterdag 5 juni 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24H Nürburgring.
  • St. Paul

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons