van der Horst

Nordschleife: Titelverdediger Yann Ehrlacher snelst in FP1

Yann Ehrlacher - Lynk&Co
Yann Ehrlacher - Lynk&Co
Het nieuwe WTCR-seizoen ging donderdagnamiddag op de Nürburgring-Nordschleife van start met een eerste vrije oefensessie van veertig minuten. 'Business as usual' voorlopig met Yann Ehrlacher die doorging op zijn elan van vorig seizoen en met 8:57.720" in zijn vierde en laatste rondje de snelste chrono lukte, voor Lynk&Co-merkgenoot Thed Björk. Het Frans-Zweeds duo zou samen met youngster Luca Engstler (Hyundai Elantra) en Attila Tassi (Honda) als enige onder de grens van negen minuten blijven. Nathanaël Berthon ontpopte zich met een negende tijd op dik drie seconden tot beste Audi-vertegenwoordiger terwijl Comtoyou-teamgenoten Fred Vervisch, Tom Coronel en Gilles Magnus voor een 'tir groupé' zorgden met een resp. 13de,14de en 15de tijd op dik vijf, zes en zeven seconden van Ehrlachers besttijd.
Frédéric Vervisch - Comtoyou Racing
Frédéric Vervisch - Comtoyou Racing
Een racehongerige Yvan Muller werkte als eerste een rondje op de Nordschleife af in 9:00 rond, meteen gevolgd door drie quasi identieke chrono's van Girolami, Tassi en Engstler. Met nog een kwartier op de klok leidde diezelfde Luca Engstler (Hyundai) de debatten in de nieuwe Hyundai Elantra; met 8:59.1" was de Duitser op dat ogenblik de enige die onder de 9:00-grens was gedoken, dik één tot anderhalve seconde sneller dan Yann Ehrlacher (Lynk&Co), Nestor Girolami (Honda) en Attila Tassi (Honda). Laatstgenoemde deed het Engstler na en claimde tijdelijk P2, tot de Lynk&Co's van Ehrlacher en Björk bij het vallen van de vlag hun resp. chrono's scherper stelden, goed voor P1 en P2.

Mikel Azcona bleek zoals verwacht de snelste CUPRA-rijder, de Spanjaard keek met zijn zesde tijd wel tegen een kloof van drie seconden aan. Nathanaël Berthon spurtte naar P9 op 3.213", voor Yvan Muller die in de tweede sector van zijn derde rondje in de fout ging en zijn bolide in de bandenstapel parkeerde.

Jessica Bäckman, de eerste vrouwelijke rijdster ooit in WTCR, betaalde leergeld met een 18de tijd op 14 seconden; De Zweedse hield de drie Zengo Motorsport CUPRA's van Jordi Gené, Rob Huff en Bence Boldizs achter zich. Jean-Karl Vernay kende problemen en kwam in tegenstelling tot zijn sterk presterende teamgenoot Luca Engstler niet eens aan rijden toe.

Vanavond op 19.00u staat de tweede oefenrit geprogrammeerd.

Nordschleife - Uitslag FP 1

Foto's: Racing International Photography & Arne Simons



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Cup op donderdag 3 juni 2021.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons