van der Horst

Nordschleife: Tweede keer goede keer voor winnaar Björk, Vervisch grijpt nipt naast zege

Podium WTCR Nürburgring Race 3
Podium WTCR Nürburgring Race 3
Thed Björk heeft zijn zege dan toch beet. Wat hem donderdagavond in race 1 niet lukte, bracht hij zaterdagmiddag in race 3 wél tot een goed eind: zijn (tweede) pole verzilveren met een zege. Een overwinning die de Hyundai-rijder evenwel niet op een schotel kreeg aangereikt want wedstrijdlang opgejaagd door een andermaal uitstekende Fred Vervisch, knap tweede. De Comtoyou-rijder verhinderde hiermee een dubbelslag voor de Koreaanse constructeur die Yvan Muller de laagste podiumtrede zag claimen. Ei zo na kregen we twee landgenoten op het WTCR-podium want Benjamin Lessennes wist beslag te leggen op de vierde plaats, zijn beste resultaat tot dusver. Tarquini kwam na zijn crash in race 2 niet meer aan de start en laat de leiding in de puntenstand na een puntenloos weekend aan Yvan Muller.
Thed Björk - Yvan Muller Racing
Thed Björk - Yvan Muller Racing
Net zo min als Tarquini verscheen ook wildcard-houder René Rast niet meer aan de start na zijn crash in race 2.  Bij de start wist Björk slechts ternauwernood zijn eerste plaats voor een opzittende Fred Vervisch veilig te stellen, volgden Muller,Ehrlacher, Huff en Norbert Michelisz. De Hongaar werd in de eerste bochten aangetikt door Esteban Guerrieri en verloor heel wat terrein. Guerrieri zelf kreeg voor zijn ingreep tien seconden straftijd en zou hierdoor pas als negende eindigen.

Duel voor de leiding tussen Björk en Vervisch
Duel voor de leiding tussen Björk en Vervisch
Op het einde van ronde twee kreeg Vervisch leider Björk ei zo na te pakken maar moest uiteindelijk opnieuw achter de Zweed invoegen.  "Ik wist dat ik in de laatste ronde bij Björk in de buurt moest zien te blijven om nog een nieuwe kans te hebben om hem via slipstreamen op het rechte eind voorbij te gaan, maar ik zat net iets te ver" aldus Vervisch aan de voet van zijn tweede podium van de dag.

Fred Vervisch wint TAG Heuer Trophy
Fred Vervisch wint TAG Heuer Trophy
De West-Vlaming gomt dit weekend met een verdiende want fel bevochten derde en tweede plaats een bijzonder moeilijke seizoenstart weg en klimt naar de elfde plaats in de tussenstand. De Comtoyou-rijder lukte dit weekend daarenboven de snelste wedstrijdronde en keert huiswaarts met de begeerde TAG Heuer Trophy. 


Benjamin Lessennes - Boutsen Ginion Racing
Benjamin Lessennes - Boutsen Ginion Racing
Yann Ehrlacher, op dat ogenblik nog in vierde stelling achter diens oom, parkeerde zijn Honda bij het ingaan van de derde ronde in de graskant. Rob Huff won hierdoor een plek maar kreeg het daarop aan de stok met Esteban Guerrieri, een duel waarvan Benjamin Lessennes dankbaar gebruik maakte op beide kemphanen voorbij te gaan en door te stoten naar de vierde plaats. Huff kreeg later ook nog een tik van Norbert Michelisz mee waarna beide wagens aan hoge snelheid in de rail knalden. Een aanstormende Tom Coronel kon de verhakkelde wagens slechts ternauwernood  ontwijken, het voorval weerhield er onze Noorderbuur niet van andermaal een punt te pakken. Michelisz werd voor het incident bestraft met een terugzetting van vijf plaatsen voor de eerste race in Zandvoort volgend weekend.

In de tussenstand is Muller nu alleen leider. De Fransman telt 19 punten meer dan Tarquini, Thed Björk is derde, Michelisz vierde.

Uitslag Race 3 WTCR Nordschleife

​​Stand Kampioenschap WTCR 

Foto's: Hans van Onsem en Arne SimonsSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Cup op zaterdag 12 mei 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24H Nürburgring.
  • LTF

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons