van der Horst

Nordschleife: Yann Ehrlacher topt FP1, Gilles Magnus P6

Yann Ehrlacher - Lynk&Co Cyan Racing
Yann Ehrlacher - Lynk&Co Cyan Racing
The heat is on op de Nordschleife waar donderdagnamiddag de eerste van twee oefensessies werd verreden. Een rit van veertig minuten waarin alles om vertrouwen en mileage draaide. Ook al verklaarde hij zich geen grote fan van de omloop, het was toch maar weer Yann Ehrlacher die in zijn Lynk&Co 03 de snelste chrono lukte. Cyan Racing-teamgenoot Santiago Urrutia strandde voor amper 99/1000sten op P2, Mikel Azcona (BRC Squadra Corse Hyundai Elantra N) tikte op een halve seconde als derde aan. Rob Huff stuurde zijn Zengo Motorsport CUPRA naar een vierde tijd, voor het Audi-trio Mehdi Bennani - Gilles Magnus - Nathanaël Berthon.
Mehdi Bennani - Comtoyou Team Audi Sport
Mehdi Bennani - Comtoyou Team Audi Sport
Tom Coronel kreeg met een probleempje in de besturing af te rekenen maar stond na het vallen van de vlag niettemin als tiende geklasseerd, wat maakt dat Comtoyou Racing alle vier zijn wagens in de top 10 zag eindigen. Dit in schril contrast tot de 40 kg succesballast torsende Honda's, waar Tiago Monteiro zich met een 12de tijd als merksnelste opwierp, voor merkgenoten Nestor Girolami en Attila Tassi.

Esteban Guerrieri (P16) van zijn kant kreeg in zijn eerste ronde met een lekke band af te rekenen. In diens tweede ronde bleek hij iets te gretig, destabiliseerde zijn Civic in sector 3 op een curb en strandde gelukkig zonder al te veel schade in de rail. De Argentijn had zodoende slechts één rondje op zijn actief maar het was Norbert Michelisz die spijts vier ronden op zijn conto, het rijtje sloot.

De tweede oefensessie, eveneens te volgen op Eurosport Player, You Tube en Facebook, staat gepland om 19.00 uur.

Nordschleife - Free Practice 1

Foto: Cyan Racing & FIA WTCR/F.GoodenDit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Cup op donderdag 26 mei 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24H Nürburgring.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons