van der Horst

Norisring: 25ste pole voor René Rast

René Rast - Schubert Motorsport BMW M4 GT3
René Rast - Schubert Motorsport BMW M4 GT3
De laatste dag van de DTM op de Norisring begon met een nieuwe kwalificatiesessie en ook ditmaal ging de pole naar BMW. Nadat Sheldon van der Linde voor Schubert Motorsport gisteren nog de pole lukte, was het nu de beurt aan René Rast. Hiermee behaalt de meervoudig kampioen zijn 25ste pole in zijn carrière in de DTM. Gezien er gereden werd in dezelfde groepen als gisteren, moest Thomas Preining (Manthey EMA Porsche) andermaal tevreden zijn met een tweede startplaats.
Thomas Preining - Manthey EMA Porsche 911 GT3-R (992)
Thomas Preining - Manthey EMA Porsche 911 GT3-R (992)
Waar de groep met Van der Linde en Rast gisteren als tweede moesten vertrekken, zetten zij ditmaal de toon voor de kwalificaties. Zo moest de Duitser twintig minuten afwachten wat er in de andere groep zou gebeuren. Daar toonde  Preining zich opnieuw groepssnelste maar kwam wel een tiende te kort om Rast de pole te ontfutselen.


Overigens starten beide Schubert Motorsport BMW's achter elkaar, gezien Van der Linde als tweede over de meet kwam. Achter Preining start de Porsche van KüS Team Bernhard, bestuurd door Laurin Heinrich.Tot slot is de derde startrij voorbehouden voor Ayhancan Güven (KüS Team Bernhard Porsche) en Mirko Bortolotti (SSR Performance Lamborghini). Net zoals gisteren gaat de race van start om 13:30 uur.

Foto's: Thomas Smets



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Deutsche Tourenwagen Masters op zondag 9 juli 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Norisring.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons