van der Horst

Norisring: Eerste DTM zege voor Nicki Thiim

Nicki Thiim - SSR Performance Lamborghini Huracan GT3 Evo2
Nicki Thiim - SSR Performance Lamborghini Huracan GT3 Evo2
Nicki Thiim (SSR Performance Lamborghini Huracan GT3) heeft op dominante wijze de tweede DTM race op de Norisring gewonnen. Thiim, vorig weekend nog winnaar van de 24 Hours of Spa vertrok van op de pole, pakte resoluut de kop en bleef ook na de verplichte pitstop aan de leiding. Een safety car periode op tien minuten van het einde van de wedstrijd bracht het veld terug samen, maar niemand kon daarna Thiim nog bedreigen.
Maro Engel (Team Winward Mercedes-AMG GT3) wist nog de tweede plaats te ontfutselen aan Mirko Bortolotti (SSR Performance Lamborghini Huracan GT3) en wist zo te verhinderen dat SSR Performande de dubbel pakte. Arjun Maini (Team HRT Mercedes-AMG GT3) pakte de vierde plaats voor René Rast (Schubert Motorsport BMW M4 GT3), die opklommen was vanaf de negentiende plaats. Bortolotti is de nieuwe leider in het kampioenschap.

Foto: Thomas Smets
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Deutsche Tourenwagen Masters op maandag 8 juli 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Norisring.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons