van der Horst

Norisring: Landgraf Motorsport en Huber Racing verdelen de winst

Landgraf Motorsport - Mercedes-AMG GT3 Evo
Landgraf Motorsport - Mercedes-AMG GT3 Evo
Naast de DTM trok ook de ADAC GT Masters dit weekend - voor het eerst sinds 2008 - naar de Norisring, Tien wagens namen het daar tegen elkaar op in twee wedstrijden. Zaterdag stond er geen maat op Salman Owega en Ellias Seppänen in de Landgraf Motorsport Mercedes, terwijl de Huber Racing Porsche van Jannes Fitje en Nico Menzel als winnaar uitkwam na een stevig duel.
  • STX Motorhomes
Op zaterdag reed Owega al snel weg van de rest van het veld. De Duitser piloteerde de Mercedes met veel precisie over het korte circuit, waarbij hij direct een groot gat sloeg op zijn tegenstanders. Hij gaf het stuur over aan Seppänen, die op zijn beurt zonder al te veel problemen de overwinning claimde. Ook de tweede plek lag al snel vast voor Huber Racing met Fitje en Menzel, terwijl de Team Joos by RACEmotion Porsche-bemanning met Finn Gehrsitz en Sven Müller zich van het laagste podiumtrapje verzekerde na de pitstops.

Huber Racing - Porsche 911 GT3 R (992)
Huber Racing - Porsche 911 GT3 R (992)
In de tweede race op zondag was het al Porsche wat de klok sloeg. Menzel, met in zijn zog Müller en Jaxon Evans in de tweede Huber Racing Porsche sloegen al snel een gat op de rest van het veld. Laatstgenoemde kwam als eerste binnen om het stuur door te geven aan Tim Zimmermann, maar de undercut werkte niet. Fitje positioneerde zich zorgvuldig zodat de oranje Porsche er niet voorbij geraakte. Toch kon hij niet verhinderen dat Gehrsitz de leiding overnam en zo moest achtervolgen. Totdat een kwartier voor het einde toch nog de blauw-wit-rode Porsche voorbij het fluogele exemplaar piloteerde in de laatste bocht. Gehrsitz probeerde hem nog wel te verschalken, maar Fitje hield het hoofd koel. Zimmermann en Evans eindigden als derde.

Foto's: Thomas Smets



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in ADAC GT Masters op zondag 9 juli 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Norisring.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons