van der Horst

Norisring: Lucas Auer en Thomas Preining verdelen de snelste tijden

Lucas Auer - Mercedes-AMG Team Winward Mercedes-AMG GT3 Evo
Lucas Auer - Mercedes-AMG Team Winward Mercedes-AMG GT3 Evo
De DTM houdt dit weekend halt op de Norisring, het kortste circuit op de kalender. 27 piloten werkten vrijdag twee vrije trainingen af. De eerste sessie daarvan ging richting Lucas Auer met zijn Mercedes-AMG Team Winward Mercedes-AMG GT3 Evo, terwijl kampioenschapsleider Thomas Preining in zijn Manthey EMA Porsche 911 GT3-R (992) de beste was in de tweede sessie.
Niettegenstaande er rondjes onder de 50 seconden gereden werden, konden de heren toch een groot aantal kilometers afmalen. Nadeel wel is gezien het kort tracé, men snel in verkeer komt. Iets wat morgen ook een belangrijke factor zal spelen tijdens de kwalificatie. Voor de snelste tijden was het doorgaans wachten tot halfweg de sessies. Auer kon in de eerste Dennis Olsen (Manthey EMA Porsche) en Sheldon (Schubert Motorsport BMW) en Kelvin van der Linde (Team ABT Sportsline Audi) voorblijven. Preining vervolledigde de top vijf.

Thomas Preining - Manthey EMA Porsche 911 GT3-R (992)
Thomas Preining - Manthey EMA Porsche 911 GT3-R (992)
Diezelfde Preining was dan weer halfweg al primus in de tweede trainingsronde, waarbij de Oostenrijker zelfs uiteindelijk nog drie duizendsten kon verbeteren en tevens ook de snelste tijd van de dag realiseerde. Het werd overigens een 1-2 voor Porsche, aangezien Ayhancan Güven (KüS Team Bernhard) de tweedebeste rondetijd reed. Mirko Bortolotti (SSR Performance Lamborghini), Marco Wittmann (Project 1 BMW) en Laurin Heinrich (KüS Team Bernhard) maakten de top vijf vol. Morgenvroeg staat om 9:35 uur de kwalificatiesessies op het programma, verdeeld overigens over twee groepen. De race zelf vindt plaats om 13:30 uur. Beide zijn live te volgen op het YouTube-kanaal van DTM.

Foto's: Thomas Smets



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Deutsche Tourenwagen Masters op vrijdag 7 juli 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Norisring.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons