van der Horst

Norisring: Rast wint op strategie - Eriksson (RBM) derde

René Rast
René Rast
René Rast (Audi Sport Team Rosberg) verstevigde vanmiddag op een bloedhete Norisring zijn leidersplaats in het kampioenschap door de zege te pakken in de zaterdagrace. Het werd een wedstrijd die gedomineerd werd door strategie na een vroege safety car. De als derde gekwalificeerde Rast liet immers bij de start de Audi afslaan en moest helemaal achteraan aansluiten. Zijn erg vroege pitstop in de derde ronde, vlak voor de safety car naar buiten kwam, bezorgde hem alsnog de zege.
  • VR Racing
Joel Eriksson - BMW Team RBM
Joel Eriksson - BMW Team RBM
Tweede werd Nico Müller in de Abt Audi, die in de allerlaatste bocht de Racing Bart Mampaey BMW van Joel Eriksson nog wist te verschalken. De Zwitser was daarmee de best geklasseerde piloot die niet in de eerste drie rondjes kwam pitten. In de eerste bocht was er immers al in de openingsronde een contact tussen Pietro Fittipaldi (WRT Audi) en één van de Aston Martin's. De Braziliaan moest zijn auto aan de kant zetten door een breuk in de ophanging maar het duurde dus tot de derde ronde eer de wedstrijd werd geneutraliseerd voor het takelen van de Audi.

Philipp Eng - BMW Team RBM
Philipp Eng - BMW Team RBM
De safety car leverde op een kort circuit als de Norisring een enorm voordeel op voor degenen die hun pitstop al hadden afgewerkt, waaronder dus winnaar Rast en de als derde geklasseerde Eriksson. Philipp Eng (RBM BMW) kon nog een zevende plek uit de brand slepen maar verliest zijn tweede stek in het kampioenschap aan Müller. De derde Mechelse BMW, van Sheldon van der Linde, diende op te geven, net als diens landgenoot Jonathan Aberdein (WRT Audi).

Foto's: Vincent Wouters & Arne SimonsSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Deutsche Tourenwagen Masters op zaterdag 6 juli 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Norisring DTM.
  • Circuit Zolder

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons