van der Horst

Norisring: Sheldon van der Linde start vanaf pole

Sheldon Van der Linde - Schubert Motorsport BMW M4 GT3
Sheldon Van der Linde - Schubert Motorsport BMW M4 GT3
Tijdens de kwalificaties voor de eerste van de DTM races op de Norisring was Sheldon van der Linde de snelste. De Zuid-Afrikaan reed in zijn Schubert Motorsport BMW in zijn groep de snelste ronde, maar hij realiseerde ook een betere tijd dan Thomas Preining, die met de Manthey EMA Porsche primus was in zijn groep.
Thomas Preining - Manthey EMA Porsche 911 GT3-R (992)
Thomas Preining - Manthey EMA Porsche 911 GT3-R (992)
De groepen werden verdeeld op basis van de tijden die men gisteren realiseerde tijdens de vrije trainingen. Daar was Preining Porsche-piloot primus en ook deze ochtend realiseerde hij de snelste tijd  van de veertien rijders in zijn groep. Maar vanaf dan was het toekijken hoe de uittredende kampioen in zijn groep maar liefst twee tienden sneller was. Hierdoor start iedereen die in de groep van van der Linde zat op de oneven startplaatsen, terwijl de heren uit de eerste groep aan de andere kant van de piste zullen starten. Hierdoor start Ayhancan Güven (KüS Team Bernhard Porsche) als derde en Luca Stolz (Mercedes-AMG Team HRT) als vierde.

De wedstrijd gaat van start om 13:30 uur.

Foto's: Thomas Smets



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Deutsche Tourenwagen Masters op zaterdag 8 juli 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Norisring.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons