van der Horst

Norisring: Thomas Preining verschalkt beide Schubert Motorsport BMW's

Thomas Preining
Thomas Preining
Alles leek er op te wijzen dat de tweede race van de DTM op de Norisring weer zou eindigen met een 1-2 voor Schubert Motorsport, totdat Thomas Preining op twintig minuten van het einde komaf maakte met zowel René Rast en Sheldon Van der Linde. Van dan af controleerde de Grello Manthey EMA Porsche de race om zo naar zijn eerste overwinning van het seizoen te rijden.
  • LTF
Start 2023 DTM Norisring Race 2
Start 2023 DTM Norisring Race 2
Nochtans kende Preining net zoals gisteren een slechte start. Toen viel de Oostenrijker zelfs terug tot plaats acht, maar vandaag moest hij alleen beide Schubert Motorsport BMW's en Ayhancan Güven (KüS Team Bernhard Porsche) voor zich dulden. Vooraan was Rast in bloedvorm zo leek. Al snel kon hij een gat slaan op de rest van het veld, waardoor hij ook een goede uitgangspositie had bij de aanvang van de pitstops. Ondertussen liep het weer mis bij Güven tijdens diezelfde pitstops. Net als gisteren had men problemen met de rechter achterband op de Porsche en daar bovenop kreeg men een penalty, waardoor hij pas als achtste geklasseerd werd.

René Rast - Schubert Motorsport BMW M4 GT3
René Rast - Schubert Motorsport BMW M4 GT3
Zo bleven er nog drie rijders over voor de zege en was het Preining die de forcing doorvoerde. Op een halfuur van het einde geraakte de Grello Porsche voorbij Van der Linde in de eerste bocht, om tien minuten later te recidiveren bij Rast. Zij het minder subtiel, want beide wagens raakten elkaar en Rast was dan ook niet gelukkig met deze onverwachte aanval en de manier waarop deze werd uitgevoerd. De top drie bleef dan ongewijzigd en Preining reed naar zijn eerste zege van het seizoen. Mirko Bortolotti (SSR Performance Lamborghini) eindigde als vierde, terwijl Kelvin Van der Linde (Team ABT Sportsline Audi) de vijfde plek claimde. In de stand heeft Preining nu de leiding terug in handen, met tien punten voorsprong op Sheldon Van der Linde.

Foto's: Thomas Smets



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Deutsche Tourenwagen Masters op zondag 9 juli 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Norisring.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons