van der Horst

Northeast: zege voor Starworks, dubbel voor Chevrolet en Audi

Renger van der Zande - Starworks Motorsport
Renger van der Zande - Starworks Motorsport
Renger van der Zande en Alex Popow hebben de Northeast Grand Prix op hun naam geschreven. Zonder de P-klasse, en dus zonder Marc Goossens, ging de algemene overwinning naar de winnaars in de PC-klasse. De Nederlander en de Venezolaan boekten zo hun derde overwinning in vier races en vergroten hun voorsprong in het kampioenschap. In GTLM en GTD zagen we twee dubbels voor respectievelijk Chevrolet en Audi. Chevrolet doorbreekt hiermee de zegereeks van Ford in GTLM terwijl het geleden was van de 24 uren van Daytona dat Audi nog eens won in GTD.
Renger van der Zande - Starworks Motorsport
Renger van der Zande - Starworks Motorsport
In de aanvangsfase zag het er nochtans niet goed uit voor Starworks wanneer Popow in contact kwam met Mikkhail Goikhberg. Gelukkig voor de Venezolaan kon hij doorrijden en vertrokken als vijfde had hij na een half uur reeds de leiding in handen. Van der Zande nam het stuur over en net als tijdens de stint van Popow kreeg de #8 Oreca de meeste tegenstand van PR1/Mathiasen Motorsports. Robert Alon en Tom Kimber-Smith zouden uiteindelijk als tweede eindigen. De laatste podiumplek ging naar Performance Tech Motorsports met James French en Kyle Marcelli. Core Autosport diende op te geven. 

Oliver Gavin - Corvette Racing
Oliver Gavin - Corvette Racing
Corvette Racing heeft dan weer in GTLM korte metten gemaakt met de Ford-dominantie. Oliver Gavin en Tommy Milner boekten de honderdste endurance-zege voor het team, de zestigste dubbel. Hierbij dient wel vermeld te worden dat het team enkele jaren de enige deelnemer was in de GT1-klasse van de voormalige American Le Mans Series.. Een half uur voor het einde reed nog de Risi-Ferrari met Giancarlo Fisichella op kop maar de Italiaan zou tweemaal naast de baan gaan tengevolge van een tractieprobleem en zou uiteindelijk vierde worden. Antonio Garcia maakte er in de slotfase een dubbel van voor Chevrolet door Ryan Briscoe in de Ford in te halen. Voor Porsche en BMW was het een wedstrijd om snel te vergeten met technische mankementen, botsingen en crashes.

Andy Lally - Magnus Racing
Andy Lally - Magnus Racing
In GTD ten slotte boekten Audi, Magnus Racing, Andy Lally en John Potter hun tweede seizoenszege. Lally viel op met een sterk sprintje in de tweede wedstrijdhelft waarbij hij de Dodge van Jeroen Bleekemolen nog kon inhalen. In de slotfase kon Robin Liddell van Stevenson Motorsports er zelfs een dubbel van maken voor Audi, Bleekemolen diende tevreden te zijn met de derde plek. Magnus Racing doet met deze zege een uitstekende zaak in de strijd om de titel aangezien hun grootste concurrenten, de #23 Alex Job-Porsche en de #63 Scuderia Corsa-Ferrari, problemen kenden en de top tien niet haalden. 

De volgende wedstrijd is op 7 augustus op Road America.

UITSLAG NORTHEAST GRAND PRIX

Foto's: IMSADit artikel werd gepubliceerd door Jonathan Haesaerts in IMSA WeatherTech SportsCar Championship op zondag 24 juli 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Northeast Grand Prix.
  • LTF

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons