van der Horst

'#NotTheBahGP' & 'The Virtual Grand Prix' zorgen voor spektakel op zondagavond

Start 'The Virtual Grand Prix'
Start 'The Virtual Grand Prix'
Op de dag waarop normaal gezien de Grote Prijs van Bahrein had moeten plaatsvinden werden uiteindelijk twee virtuele events georganiseerd op het officiële F1 spel. Simracer Dani Bereznay won net als vorig weekend de door Veloce Esports gehoste #NotTheBahGP, terwijl Renault F1 testrijder Guanyu Zhou twee uur later 'The Virtual Grand Prix' op zijn naam schreef. Deze laatste race werd door FOM zelf op poten gezet, maar het raceverloop had bij momenten meer weg van een pinball machine. Het spektakel trok in ieder geval veel kijklustigen met gemiddeld zo'n 150.000 paar ogen op youtube. Het valt nog af te wachten of deze twee formats naast elkaar blijven bestaan.
Het format van de #NotTheBahGP bestond deze keer uit twee kortere wedstrijden, met een reverse grid voor race 2.  Polesitter Bereznay won race 1 comfortabel voor de Nederlander Jarno Opmeer en 'World’s Fastest Gamer' James Baldwin. Lando Norris verloor veel terrein bij de start maar kwam nog terug tot P10, voor Esteban Gutierrez in P11. De relatief onervaren (in simracing) Nico Hulkenberg kwam als 16e over de meet. Stoffel Vandoorne sloot een degelijke race af als zevende, terwijl Thibaut Courtois 13e werd. De tweede race was een kolfje naar de hand van Cem Bolukbasi (vierde in race 1), hij won voor James Baldwin en Bereznay. De reverse grid bleek uiteindelijk dus geen obstakel voor de habitués. Lando Norris was primus van de professionele rijders op P7.

The Virtual Grand Prix - Red Bull Racing
The Virtual Grand Prix - Red Bull Racing
'The Virtual Grand Prix' verliep vervolgens heel wat chaotischer en werd helaas niet door iedereen even serieus genomen. Naast een reeks crashes in de openingsronde, besloot Johnny Herbert bewust de eerste bocht af te snijden en zo even van de leiding te proeven. Lando Norris verloor lange tijd de verbinding met de servers, maar het tempo van de automatische AI bleek - bizar genoeg - voldoende om zijn wagen vooraan te houden terwijl de Brit de problemen oploste. Norris werd nog vijfde. De overwinning ging dus naar F2-rijder Guanyu Zhou, 11 seconden voor Stoffel Vandoorne en 15 tellen voor Philipp Eng. Esteban Gutierrez en Nico Hulkenberg kwamen ditmaal als 10e en 11e over de meet.

Afbeelding: Red Bull Racing

 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Varia op zondag 22 maart 2020.
  • LTF

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons