van der Horst

Nova-Norma Driver Trophy voor de laatste maal uitgereikt

Vincent Deschans & laureaat Jeffrey Van Hooydonk
Vincent Deschans & laureaat Jeffrey Van Hooydonk
In het kader van de Belcar Awards Ceremony, die donderdag plaats vond te Circuit Zolder, werden ook de laureaten van de Nova-Norma Driver Trophy, helaas voor de laatste keer, in de bloemetjes gezet. Voor het seizoen 2021 gaat de trofee, voorbehouden aan rijders die deelnamen aan het Belcar Endurance Championship aan boord van een Norma CN proto, naar Jeffrey Van Hooydonk.
Nova-Norma Driver Trophy
Nova-Norma Driver Trophy
De Nova-Norma Driver Trophy is een serie die plaats vindt in het kader van het Belcar Endurance Championship. Elke rijder die aan een Belcar race deelneemt aan het stuur van een Norma proto kan punten scoren. De top tien bij de rijders krijgt punten startend met 15 punten voor de winnaar(s) tot en met 1 punt voor de als tiende geklasseerde. Ook de snelste ronde in de kwalificatie als zowel de race levert een extra punt op. Nu de open proto’s vanaf dit jaar geweerd worden uit het Belcar Endurance Championship was de editie 2021 van de trophy meteen ook de laatste.
 
Top drie Nova-Norma Driver Trophy & Vincent Deschans
Top drie Nova-Norma Driver Trophy & Vincent Deschans
De top drie in het klassement krijgen een testsessie aangeboden in de nieuw Nova NP02 op het circuit van Pau-Arnoos of Nogaro. Winnaar dit jaar werd Jeffrey Van Hooydonk die uitkwam op de rode Norma van Russell Racing. Zijn teamgenoot Hans Tiers pakte tweede plaats en Ian Gepts werd als derde geklasseerd. De prijzen werden uitgedeeld door de verantwoordelijke voor de invoer van de Nova wagens in de Benelux, Vincent Deschans.

Foto's: Niels Vaeck
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Belcar Endurance op donderdag 21 april 2022.
  • St. Paul

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons