van der Horst

NRF: Attempto Audi grijpt de winst na fouten bij concurrentie

Van der Linde - Schothorst
Van der Linde - Schothorst
De tweede wedstrijd van de Blancpain GT Series Sprint Cup in Zolder werd enigszins verrassend gewonnen door Steijn Schothorst en Kelvin van der Linde in hun Attempto Racing Audi R8 LMS #66. De Zuid-Afrikaan ging bij de start meteen voorbij de Belgian Audi Club Team WRT Audi #2 van Will Stevens naar de tweede plek. Het duo profiteerde halverwege de wedstrijd optimaal van een trage pitstop van de Grasser Racing Team Lamborghini #63 om door te stoten naar de leiding. Het podium werd gecompleteerd door de AKKA ASP Mercedes-AMG GT3 #88 van Raffaele Marciello en Michael Meadows en de Grasser Racing Team Lamborghini Huracán GT3 #19 van Ezequiel Perez Companc en Andrea Caldarelli.
Belgian Audi Club Team WRT - Audi R8 LMS
Belgian Audi Club Team WRT - Audi R8 LMS
De mannen op de eerste startrij kwamen trouwens na de pitstops niet meer in het stuk voor; na de trage stop van de Lamborghini #63 - problemen met de gordels - kregen ze ook nog een drive through penalty omdat één van de monteurs niet achter de lijn stond bij het wegrijden. Eenzelfde straf viel Dries Vanthoor zelfs tweemaal te beurt. Nadat hij de WRT Audi #2 overnam van Stevens reed hij enkele kegels omver bij het verlaten van zijn pitbox. In zijn jacht om daarna zoveel mogelijk plaatsen terug te winnen zette hij de Saintéloc Audi #25 nogal bruut opzij bij het insturen van de eerste linkse.

Het leverde Vanthoor zijn tweede straf op, maar Gilles Magnus kon profiteren van het feit dat de #25 even met twee wielen van de baan ging om er voorbij te raken. Zo konden hij en teamgenoot Alessio Picariello toch nog een zesde plaats uit de brand slepen na de pech gisteren tijdens de tweede kwalificatie. Het duo haalde bovendien opnieuw de overwinning binnen in de Silver Cup. Nadat de WRT Audi #17 haar pole verloor en moest startten als twaalfde, konden Robin Frijns en Stuart Leonard toch nog een vijfde stek binnenrijven. Christian Engelhart en Mirko Bortolotti kwamen na hun trage pitstop en drive through niet verder dan de achtste plek.

Start BGTSC Zondagrace Zolder
Start BGTSC Zondagrace Zolder
Een incident bij de start hypothekeerde meteen de race van een aantal wagens. De GRT Lamborghini #82 van Loris Hezemans en Franck Perera gaf meteen op, later in de race gevolgd door de WRT Audi #1 van Mies/Riberas. Ook de Kessel Racing Ferrari #11 verloor een ronde.--- UITSLAG RACE 2 BLANCPAIN GT SPRINT CUP ZOLDER (PDF) ---

Foto's: Racing International Photography, Arne SimonsSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Blancpain GT Sprint op zondag 8 april 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting New Race Festival.
  • Shopa

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons