van der Horst

NRF: Dries Vanthoor en Robin Frijns zetten WRT Audi's op pole in Zolder

Belgian Audi Club Team WRT - Audi R8 LMS #2
Belgian Audi Club Team WRT - Audi R8 LMS #2
WRT heeft de kwalificaties voor de Blancpain GT Series Sprint Cup op Circuit Zolder gedomineerd. De openingsmanche was meteen ook het debuut van het nieuwe kwalificatieformat, waarbij er voortaan slechts twee sessies verreden worden die elk de pole bepalen voor een van de races. In de eerste kwalificatie over 20 minuten was de Belgian Audi Club Team WRT Audi R8 LMS #2 van Dries Vanthoor de primus, terwijl Robin Frijns in Q2 de fakkel overnam met de WRT Audi #17.
  • VR Racing
Dries Vanthoor (Belgian Audi Club Team WRT Audi R8 LMS) op pole in achtertuin

Dries Vanthoor
Dries Vanthoor
Dries Vanthoor is het Blancpain GT-seizoen op de best mogelijke manier begonnen. Waar de Limburger de afgelopen twee seizoenen niet in slaagde, deed hij bij de openingsmanche van 2018: de pole positie neerzetten. Onze landgenoot was in zijn segment van de kwalificatiesessie te snel voor regerend kampioen Christian Engelhart (Orange One GRT Lamborghini), Alex Riberas en een sterke Gilles Magnus, die meteen ook de pole in de Silver Cup achter zijn naam kreeg. WRT start dus met drie wagens in de top 4.

Gilles Magnus
Gilles Magnus
Gilles Magnus: "Gisteren ondervond ik nog wat problemen met balans van de wagen en moest ik nog wat wennen aan alles, maar vandag had ik al veel meer vertouwen in de Audi. P1 in de Silver Cup was altijd het doel, dus ik ben heel tevreden."

De beste Mercedes was ietwat verrassend het SMP Racing-exemplaar van de jonge Rus Vladimir Atoev, die maar net zijn teamgenoot en Silver Cup-concurrent Nico Bastian (AKKA ASP) kon afhouden. Regerend kampioen Stuart Leonard kwam op de negende plek terecht.

--- UITSLAG Q1 BLANCPAIN SPRINT ZOLDER (PDF) ---

Robin Frijns bezorgt WRT Audi meteen tweede succes

Belgian Audi Club Team WRT - Audi R8 LMS
Belgian Audi Club Team WRT - Audi R8 LMS
Audi begon iets minder gezwind aan de tweede kwalificatie, maar één knaltijd van regerend kampioen Robin Frijns volstond om WRT voorbij GRT Lamborghini (Mirko Bortolotti) en de Attempto Audi R8 van Kelvin van der Linde te loodsen. Onze noorderbuur is wel nog niet honderd procent verzekerd van de pole positie, want hij zou de ondertussen beruchte kegel in de Gilles Villeneuve-chicane omgestoten hebben en mogelijk zijn rondetijd verliezen. "De Audi is altijd snel op Zolder, aangezien de wagen goed overweg kan met korte en scherpe bochten," aldus Frijns. "Wat de racepace uiteindelijk gaat zijn weten we nog niet, ik sluit niet uit dat de Mercedes daar misschien nog wat sneller is."

De pole positie in de Silver Cup was opnieuw voor WRT Audi, maar Alessio Picariello was na afloop minder positief dan zijn jonge teamgenoot: "Om heel eerlijk te zijn was deze kwalificatiesessie een complete ramp. Ik kreeg nog een vrije ronde te pakken op nieuw rubber en heb mijn beste rondetijd dus neergezet op banden die hun beste tijd gehad hadden. Een plek in de top vijf was zeker mogelijk geweest."

Emil Frey Racing - Lexus RC F GT3
Emil Frey Racing - Lexus RC F GT3
Voor Lexus was er nog geen licht aan het einde van de tunnel. Albert Costa kwam een tijdlang postvatten in de top 10 met zijn RC-F GT3 van Emil Frey Racing, maar zijn chrono werd niet veel later geschrapt. In de eerste race start de beste Japanse auto zo op de elfde plek. Christian Klien start op zondag zelfs pas zestiende.

De pole positie in Pro-Am was tweemaal voor de TP12-Kessel Racing Ferrari 488 GT3 van de Nederlander Carlo van Dam en Piti Bhirombhakdi.

--- UITSLAG Q2 BLANCPAIN SPRINT ZOLDER (PDF) ---

Foto's: Vincent Wouters, Arne Simons & Racing International PhotographySchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Gregory Deguelde in Blancpain GT Series op zaterdag 7 april 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting New Race Festival.
  • Powercars

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons