van der Horst

NRF: GRT Lamborghini klopt WRT Audi voor de zege in Race 1

Start BGTSC Zaterdagrace Zolder
Start BGTSC Zaterdagrace Zolder
De strijd voor de zege tijdens de seizoensopener van de Blancpain GT Sprint Cup op Circuit Zolder ging tussen Audi en Lamborghini. Uiteindelijk trok de Grasser Racing Team Lamborghini Huracán GT3 #63 van Mirko Bortolotti en Christian Engelhart aan het langste eind. De Belgian Audi Club Team WRT Audi R8 LMS #2 van Dries Vanthoor en Will Stevens die van pole vertrok werd uiteindelijk verschalkt tijdens de pitstops, nadat een achterligger thuisrijder Vanthoor had gehinderd tijdens zijn in-lap.
Mirko Bortolotti - Christian Engelhart
Mirko Bortolotti - Christian Engelhart
Engelhart lanceerde bij de start tevergeefs een aanvalspoging op de jongste Vanthoor en sloot vervolgens aan in het zog van de WRT Audi #2. Engelhart was de eerste om te komen pitten, een ronde later gevolgd door Vanthoor, die naar eigen zeggen werd gehinderd bij het binnenkomen door een tragere wagen die op het punt stond om gedubbeld te worden. Een snelle outlap van Bortolotti in de Lamborghini #63 bevestigde de wissel aan de kop van het veld, al scheelde het nauwelijks iets. Vervolgens controleerde Bortolotti het tweede deel van de race om uiteindelijk met een voorsprong van drie seconden op de WRT Audi #2 over de meet te komen.

Christian Engelhart: "De start verliep vandaag nogal vreemd, iedereen was heel vroeg weg. Tijdens de tweede ronde lag er overigens vuil op de baan. Ik gaf alles tijdens mijn in-lap en het team zorgde voor een super pitstop, dat was de sleutel tot de zege vandaag."

Dries Vanthoor
Dries Vanthoor
Dries Vanthoor: "Ik was goed weg, kon een kloof maken en controleren. Ik moest natuurlijk mijn banden ook wel sparen. Tijdens mijn in-lap reed er plots een trage auto voor me waardoor ik wat tijd verloor. Al bij al ben ik wel tevreden met de tweede plaats."


Belgian Audi Club Team WRT - Audi R8 LMS
Belgian Audi Club Team WRT - Audi R8 LMS
Daarachter werd het nog even spannend voor de derde plaats toen Christopher Mies in de WRT Audi #1 plots kwam opzetten achter Stevens. De Duitser maakte echter geen aanstalte om een aanval te plaatsen. Kelvin van der Linde (Attempto Racing Audi #66) en Robin Frijns (WRT Audi #17) maakten er vier Audi's van in de top vijf. Frijns was een van de snelste rijders op de baan in de twee wedstrijdhelft maar kon de achterstand opgelopen door teamgenoot Stuart Leonard niet meer goedmaken. Enkel Andrea Calderelli (Grasser Lamborghini #19) viel nog ten prooi aan onze nooderbuur.

Podium BGTSC Zolder Race 1
Podium BGTSC Zolder Race 1
Gilles Magnus startte zijn eerste GT3 race als vierde, maar verloor enkele posities voordat hij het stuur van de WRT Audi #3 overhandigde aan Alessio Picariello. Magnus gaf achteraf toe dat zijn gebrek aan ervaring hem parten speelde, zo reed hij nog nooit met een volle tank en werkte hij in de trainingen enkel maar korte stints af. Wanneer de Pirelli's na een achttal ronden hun beste tijd hadden gehad viel de Antwerpenaar verder terug. De zevende plaats algemeen was uiteindelijk wel nog goed voor de overwinning in de Silver Cup.

Emil Frey Racing - Lexus RC F GT3
Emil Frey Racing - Lexus RC F GT3
De race bleef gespaard van enig incident of neutralisatie. Enkel de Emil Frey Lexus RC F GT3 #14 van Albert Costa ging wijd bij de start in de Eerste Linkse en moest vervolgens opgeven. De zuster Lexus #114 finishte pas als veertiende.


Foto's: Racing International Photography & Arne Simons
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Blancpain GT Sprint op zaterdag 7 april 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting New Race Festival.
  • Circuit Zolder

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons