van der Horst

NRF: Herstart in Spa voor Longin, Vanhumbeeck en Battryn

PG Motorsport - Porsche Cayman GT4 MR
PG Motorsport - Porsche Cayman GT4 MR
De eerste wedstrijd voor het Belgian Endurance Championship 2018 (Belcar) heeft voor de #11 Porsche GT4 van PG Motorsport en de rijders Stienes Longin, Joeri Vanhumbeeck en Marnik Battryn niet het gehoopte resultaat opgeleverd. Tijdens de vrije training was het te lang zoeken naar een goede setup voor de rood-zwarte Porsche GT4 en dat vertaalde zich in een tegenvallend kwalificatieresultaat. De crew van PG Motorsport vond een oplossing zodat men op zondag de race met goede vooruitzichten kon aanvangen. Helaas sloeg al vroeg in de race de pechduivel toe en was de opgave wegens een kapotte versnellingsbak niet te vermijden. Natuurlijk heerste er ontgoocheling bij Longin, Van Humbeeck en Battryn, maar de heren focussen zich nu al op de volgende race voor het kampioenschap, aanvang juni in Spa
  • LTF
“De trainingen waren inderdaad nogal moeilijk verlopen, omdat we om een of andere reden geen goede setup wisten te vinden”, opent Stienes Longin. “Dat resulteerde ook in een teleurstellende 23ste startplaats algemeen en 6de plaats in onze klasse. Eerlijk: we kwamen zelfs meer dan 2 seconden te kort tegenover de auto voor ons en er was dus echt wel werk aan de winkel. Het team heeft dan ongelofelijk hard gewerkt tijdens de avond – zeg maar nacht – om de auto in top conditie te krijgen.”

“Toen ik op zondag de warm up ronde aflegde voelde ik al dat de auto veel beter was. In het begin van de wedstrijd was ik dan ook meer als 2 seconden sneller dan in de kwalificatie. Prima werk dus van het team en we waren weer bij de muziek”, aldus Stienes. “Na 15 minuten wedstrijd reed ik al op de 2de positie in onze klasse, met uitzicht op nog meer. Maar toen sloeg het noodlot toe: ik wou opschakelen naar 3de versnelling en de versnellingsbak heeft het begeven. Echt balen is dat, vooral omdat we uitzicht hadden op een goede wedstrijd. Maar we laten de koppen niet hangen. Het was een beetje een valse start van het seizoen maar we focussen ons nu reeds op de Spa Euro race, waar we een herstart maken met een wedstrijd over drie uren. Zelf kom ik eerst nog in actie in de NASCAR Whelen Euro Series, met seizoensopener in Valencia komend weekend.”

De overige rijders, Joeri Van Humbeeck en Marnik Battryn, kwamen dus niet meer aan racen toe. Natuurlijk is er ook bij hen ontgoocheling maar beide heren wisten snel door die fase heen te komen en zien ook positieve zaken.

“OK, het was niet het weekend waar we op gehoopt hadden”, zegt Marnik Battryn. “Maar ik zou ook niet durven zeggen dat het een weekend was om snel te vergeten, want we hebben toch wel veel geleerd en veel progressie gemaakt. Stienes ging bij aanvang van de wedstrijd dan ook als een speer door het deelnemersveld maar we werden gefnuikt door een nukkige versnellingsbak. De inzet van het team PG Motorsport en de progressie die we wisten te boeken geeft een boost voor de toekomst. We will come back stonger...”, besluit Battryn.

PG Motorsport pressSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op maandag 9 april 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting New Race Festival.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons