NRF: HHC Motorsport Ginetta wint Race 2 - Pech voor SRT

HHC Motorsport - Ginetta G55 GT4
De HHC Motorsport Ginetta G55 GT4 van het duo Tregurtha/Middleton heeft de tweede race van de GT4 European Series te Circuit Zolder gewonnen. De Ginetta werd gisteren nog derde en was vandaag in strijd met de winnaar van Race 1, de Phoenix Racing Audi R8 LMS #5 van Milan Dontje en Nicolaj Møller Madsen. Møller Madsen verschalkte de Ginetta in de laatste minuut en kwam als eerste over de meet, maar kreeg vervolgens een tijdstraf van 31 seconden van de wedstrijdleiding voor een unsafe release in de pitlane.
De Phoenix Audi #5 werd daardoor pas als als vijfde geklasseerd, terwijl de Ginetta #55 een voorsprong van maar liefst 20 seconden had op de Racing One Audi #77 van Zamparini/Mor, tevens winnaar in de Pro-Am klasse. Derde algemeen en tweede in de Silver Cup werd Team GT McLaren 570S GT4 #87 van Paul Rees en Nico Rindlisbacher.

Aanrijding tussen de SRT Mercedes van Vandierendonck en een KTM X-Bow
Voor SRT was het een race om te vergeten. Twee van de drie Mercedes-AMG GT4 werden uit de wedstrijd geramd, enkel Louis Philippe Soenen haalde (solo) het einde in 31e positie. Het exemplaar #31 van Gregory Eyckmans en Sam Dejonghe werd door een van de Autorlando Porsche 997 GT4's van de baan gekegeld in de remzone voor de Villeneuve Chicane, terwijl de #30 van Nicolas Vandierendonck en Johan Vannerum een gelijkaardig lot onderging bij het aansnijden van de Thierry Boutsen Chicane. Eerste Belg was Stéphane Lemeret op de vijftiende plaats algemeen met de 3Y Technology BMW M4 GT4 #37, terwijl Jamie Jason Vandenbalck 27e werd in de zusterwagen #38. Sven Van Laere werd samen met Liesette Braams 32e op een McLaren 570S GT4 van Equipe Verschuur.

Podium Belgium GT 4 Cup race 2
Stéphane Lemeret won het klassement voor de GT4 Belgium Cup en werd op het nationale podium vergezeld door Jamie Vandenbalck en Louis Philippe Soenen. Sven Laere werd vierde in de Belgische cup. Na twee races voert Jamie Vandenbalck het kampioenschap aan voor Soenen.

Foto's: Marnik Mouchaers & Niels Vaeck

--- UITSLAG GT4 EUROPEAN SERIES ZOLDER RACE 2 (PDF) ---

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in FIA GT4 op zondag 8 april 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting New Race Festival.