van der Horst

NRF: Norma domineert vrije training Belcar-kampioenschap

Russell Racing - Norma MF20
Russell Racing - Norma MF20
Voor de deelnemers aan het Belcar Endurance Championship is het New Race Festival op Circuit Zolder gestart met een vrije oefensessie van zestig minuten. Norma maakte meteen zijn ambities duidelijk, door vier exemplaren van de M20FC bovenaan de rangorde te parkeren. De snelste tijd op vrijdag was voor de #2 Russell Racing by DVB Racing Norma van Frank en Hans Thiers, Jeffrey Van Hooydonk en Gilles Magnus.
  • LTF
Deldiche Racing - Norma M20 FC
Deldiche Racing - Norma M20 FC
De nieuwe Norma voorzien van een Peugeot-turbomotor, ingezet door Deldiche Racing en bestuurd door Luc De Cock Luc, Tim Joosen, Thomas Piessens en Sam Dejonghe, kon voorlopig niet tippen aan het model van de vorige generatie. Het verschil tussen de beide Franse prototypes bedroeg twee tienden van een seconde. De wagens van Aqua Protect Racing Team en Vauterin (de Deldiche wagen van vorig jaar) maakten de top 4 vol.

Belgium Racing - Porsche 991 GT3 Cup
Belgium Racing - Porsche 991 GT3 Cup
De eerste GT-bolide kwam op de vijfde plek terecht, dankzij Belgium Racing, Dylan Derdaele en Glenn van Parijs. In hun Porsche 991 bleven ze wel op bijna vijf seconden steken van de referentietijd. Voor de Porsche van Xavier Stevens, Koen en Kris Wauters (Independent Motorsports) enerzijds en Anthony Kumpen, Bert Longin en Tom Boonen (PK Carsport) anderzijds zat er niet meer in dan een zevende en een achtste tijd achter de Wolf GB08 van Belgium Driver Academy vzw. De Porsche's van No Speed Limit en PG Motorsport vervolledigden de top 10.

SRT - Mercedes AMG GT4
SRT - Mercedes AMG GT4
In Belcar 3 deed de SRT Mercedes-AMG GT4 (Wim Spinoy/ Bruno De Troch/ Glenn Detruyer/ Ward Sluys) met een zestiende tijd algemeen nipt beter dan de vernieuwde VGL Racing Saker van Luc Branckaerts, Willem Meijer en Kurt Bultynck. Heli Racing en AR Performance, beide met BMW, trekken met de beste papieren naar de kwalificatie in respectievelijk Belcar 4 en Belcar 5.

M-Racing - Radical
M-Racing - Radical
Negenentwintig wagens daagden op voor deze vrije training die op enkele kleine incidenten na vlekkeloos verliep. Zo zocht de Radical van Wim Jeuris de zandbak op in de Villeneuve-chicane en viel de Deldiche Racing Norma stil op de piste voor de Reabocht. Wie zondag op pole positie start, weten we morgen omstreeks 14u, na een kwalificatiesessie van zestig minuten.

Foto's: Marnik Mouchaers & Niels Vaeck
 
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Gregory Deguelde in Belcar Endurance op vrijdag 6 april 2018.
  • Powercars

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons