NRF: Phoenix Racing van start tot finish – zege in AM klasse voor SRT

Nicolas Vandierendonck/Johan Vannerum - SRT Mercedes AMG GT4
De Phoenix Racing Audi R8 LMS #5 van Milan Dontje en Nicolaj Møller Madsen heeft de eerste race voor de GT4 European Series te Circuit Zolder gewonnen. Zij reden van start tot finish aan de leiding en haalden het van de Equipe Verschuur McLaren 570S van Hutchinson/Van der Ende en de HHC Motorsport Ginetta G55 van Tregurtha/Middleton. Nicolas Vandierendonck en Johan Vannerum eindigden met hun SRT Mercedes AMG GT4 als twaalfde algemeen en wonnen de Am klasse. De overige Belgen kenden minder geluk in de race.
Phoenix Racing - Audi R8 LMS GT4
Møller Madsen kwam goed weg en pakte al direct na de start de leiding van de race voor de Ginetta van Middleton en de BMW van Piana. Terwijl de Phoenix Audi verder uitliep, rukte Riccardo van der Ende op naar de tweede plaats, maar verloor die terug bij de pitstop aan Piana. Een safety car procedure na een sortie van een Porsche bracht het veld weer bij elkaar. Bij de herstart reed Milan Dontje, die het stuur van de Phoenix Audi had overgenomen, weer weg van zijn tegenstanders. Finlay Hutchison ging met de McLaren alsnog voorbij de Ginetta van Will Tregurtha, maar strandde op de tweede plaats op 2.882 seconde van de winnende Audi. De HHC Motorsport Ginetta, een gelijkaardige auto van CMR (Jean/Tribaudini) eindigde vierde, de MDM Motorsport BMW M4 van Knap/Koebolt sloot de top vijf af. De Schwede Motorsport Porsche van Phillip Bethke en Marc Basseng won de Pro-AM klasse en werd achtste algemeen.

Sam Dejonghe/Gregory Eyckmans - SRT Mercedes AMG GT4
Beste Belgen in de race werden Nicolas Vandierendonck en Johan Vannerum, zij eindigden knap twaalfde en wonnen het AM klassement nadat de TFT Racing Porsche van Leutwiler een tijdstraf kreeg. Sam Dejonghe en Gregory Eyckmans (SRT Mercedes AMG) hadden uitzicht op een plaats in de top tien, maar technische problemen op het einde van de race deden hen terugvallen naar plaats vijftien. Jamie vandenbalck kende ook problemen op zijn BMW M4 van 3Y Technology en finishte samen met Floss op de 27ste plaats. Louis-Philippe Soenen werd met de derde SRT Mercedes AMG 32ste. Sven Van Laere die een McLaren van Equipe Verschuur deelt met Liesette Braams kende ook heel wat problemen en finishte pas als 37ste. De BMW M4 van Stéphane Lémeret ging al na een ronde van de baan en verdween uit de wedstrijd. De Aston Martin van het Belgische Street Art Racing finishte als vierendertigste.

Foto's: Niels Vaeck

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FIA GT4 op zaterdag 7 april 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting New Race Festival.