van der Horst

NRF: WRT Audi snelste in incidentrijke FP1

Belgian Audi Club Team WRT - Audi R8 LMS #1
Belgian Audi Club Team WRT - Audi R8 LMS #1
De eerste vrije training voor de Blancpain GT Series Sprint Cup openingsmanche op Circuit Zolder verliep vanochtend onder zonnige doch koude omstandigheden. Ondanks het goede weer zagen we tijdens de 1 uur en 20 minuten durende sessie toch drie keer de rode vlag. Zo zocht Stuart Leonard in zijn WRT Audi #17 de bandenmuur op, gelukkig zonder veel schade. Het WRT-team kon zich op eigen bodem wel optrekken aan het feit dat één van hun bolides bij het vallen van de vlag bovenaan de tabellen prijkte.
GRT Lamborghini Huracàn GT3
GRT Lamborghini Huracàn GT3
Alex Riberas en Christopher Mies waren in hun Audi #1 de snelsten voor de zuster-Audi #26 van Saintéloc Racing. De GRT Lamborghini #19 tikte als derde aan, op minder dan een tiende van een seconde van de besttijd. Een eerste teken alvast dat het veld ook dit seizoen heel dicht bij mekaar zit, met de top 14 binnen de seconde. De Belgen deden het niet slecht met een achtste tijd voor Alessio Picariello en Gilles Magnus (WRT Audi #3), zij deden daarmee één plaats beter dan Dries Vanthoor, die zijn WRT Audi #2 deelt met Will Stevens.

--- UITSLAG FP1 BLANCPAIN SPRINT CUP ZOLDER (PDF) ---

Foto's: Vincent Wouters & Arne SimonsSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Blancpain GT Sprint op vrijdag 6 april 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting New Race Festival.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons