van der Horst

Nu nog meer extreme supercars in Autoworld Brussels

D'Ieteren toont vier nieuwe supercars
D'Ieteren toont vier nieuwe supercars
De expo Supercar History in Autoworld Brussels loopt nog tot eind deze week, maar voor de bezoekers van deze finale week van de expositie heeft het museum nog een verrassing in petto. Met de medewerking van Dieteren en Ginion kan men nog enkele extra extreme supercars tonen aan het publiek. Of wat dacht u van de Rimac Nevera, de Lamborghini V12 Vision Gran Turismo, de Touring Sciadipersia Cabriolet, de Lamborghini Aventador LP-780 Ultimate en de Bugatti Chiron Super Sport.
Rimac Nevera
Rimac Nevera
D’Ieteren krijgt een volledig platform op het gelijkvloers aangeboden waar de importeur vier nieuwe extreme supercars an het publiek voorstelt. Naast elkaar vindt men een Bentley Flying Spur Hybrid, Lamborghini Aventador LP-780 Ultimate de allerlaatste versie van de Aventador, een Bugatti Chiron Super Sport de ultieme versie van de bolide en vooral een Rimac Nevera. Deze laatste wagen beleeft zijn première in België en is een in Kroatië gebouwde elektrisch aangedreven hypercar, die vanaf nu door D’Ieteren wordt verdeeld in België. De bolide haalt bijna 2000 pk uit zijn elektromotoren en zou meer dan 400 km/u halen.

Touring Sciadipersia Cabriolet
Touring Sciadipersia Cabriolet
Ook op het gelijkvloers kan men nu een Touring Sciadipersia Cabriolet bewonderen. Van de ze wagen worden er maar 15 exemplaren gemaakt. Touring Superleggera gebruikte als basis voor die cabriolet met retrolook de Maserati GranCabrio. De wagen is uitgerust met een 4.7 liter V8 motor die 460 pk levert.


Lamborghini V12 Vision Gran Turismo
Lamborghini V12 Vision Gran Turismo
De meest opvallende bolide is wel de Lamborghini V12 Vision Gran Turismo, een conceptwagen met futuristische lijnen die speciaal ontworpen werd voor het computerspel Gran Turismo Sport. De wagen is een eenzitter met de look van een Le Mans prototype.Ferrari Roma
Ferrari Roma
Op het eerste verdiep toont de Ginion Group drie extreme Ferrari’s met de Portofino M, de Roma en de extreme SF90 Stradale. De Roma is een mooi gelijnde Ferrari gebaseerd op de Portofino, de wagen heeft trouwens dezelfde 3,9-liter twinturbo V8 motor. De SF90 Stradale is momenteel de meest extreme wagen van het Ferrari gamma. Het betreft een plug-inhybride met een systeemvermogen van 1000 pk.

Foto's: Niels Vaeck
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Autonieuws op donderdag 20 januari 2022.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons