van der HorstTotal 2' Hours of Spa

Nu ook roadster versie van de Lamborghini Aventador S

Lamborghini Aventador S Roadster
Lamborghini Aventador S Roadster
Op het salon van Frankfurt, dat komende week aanvangt, zal Lamborghini een roadsterversie tonen van de Aventador S. De “open” variant van de Aventador S weegt 50 kilogram meer dan de coupé maar met de 740 pk sterke V12 motor is hij tot zo goed als gelijkwaardige prestaties in staat. Tegen februari volgend jaar moet de Aventador S Roadster op de markt komen, het prijskaartje dat vast hangt aan de wagen is nog niet gekend maar zal de 300.000 euro overschrijden.
Lamborghini Aventador S Roadster
Lamborghini Aventador S Roadster
Het demonteerbare dak van de Aventador S Roadster bestaat uit twee panelen die ieder bijna 6 kilogram wegen. Beide panelen worden manueel gedemonteerd en dienen opgeborgen te worden in de koffer vooraan. Opvallend is het elektrisch bedienbare achterruitje, dat zelfs met het dak er op neergelaten kan worden zodat men ook zo kan genieten van de fantastische sound van de motor.Lamborghini Aventador S Roadster
Lamborghini Aventador S Roadster
De aerodynamica van de roadster werd herwerkt en levert meer downforce op. Niettegenstaande het toegenomen gewicht spurt de wagen van 0 naar 100 km/u in juist 3 seconden, slechts een tiende seconde minder snel dan de S coupé. Net als de gesloten versie beschikt de roadster over vierwielsturing.
Foto's: Lamborghini

 


Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Autosalon op donderdag 7 september 2017.
  • VR Racing

Copyright 2000-2018 Autosport.be - Contacteer ons