van der Horst

Nürburging: Winst voor NM Racing Team - Podium voor Stéphane Lémeret

NM Racing Team - Mercedes-Benz AMG GT4
NM Racing Team - Mercedes-Benz AMG GT4
Tijdens de eerste race van GT4 European Series op de Nürburgring kleurde het hoogste podiumtrapje Spaans. Lluc Ibanez en Xavier Lloveras reden met hun NM Racing Team naar hun tweede zegekrans en dat dankzij een perfecte pitstop. Aan de meet bleef de Mercedes vijf seconden voor op Stéphane Lémeret en Gaël Castelli, na een ijzersterke race van beide heren in de CMR Toyota. Ook SRT-Selleslagh Racing begon het weekend goed en plaatste al hun wagens op het podium in hun klasse.
CMR - Toyota GR Supra GT4
CMR - Toyota GR Supra GT4
Bij de start was het Lémeret die furieus tekeer ging. De Belg startte van plaats zes en was na de eerste bocht al tweede achter de Centri Porsche Ticino van Ivan Jacoma, die later een penalty zou krijgen voor een valse start. Lémeret bleef in de buurt van de leider en gaf het stuur over aan Castelli. Eens de Fransman het veld terug vervoegde, werd de Toyota voorbij gesneld door de NM Racing Team Mercedes, die nagenoeg de perfecte pitstop afwerkte.  Terwijl Ibanez zonder problemen richting de overwinning reed, moest Castelli afrekenen met de AGS Events Aston Martin, maar eens deze te kampen kreeg met een lekke band reed de Fransman onbedreigd naar de tweede plaats en promoveerde de Dörr Motorsport McLaren van Phil Dörr en Aleksey Sizov naar een derde plek.

SRT-Selleslagh Racing Team - Mercedes-Benz AMG GT4
SRT-Selleslagh Racing Team - Mercedes-Benz AMG GT4
Ook SRT-Selleslagh Racing Team was bij te pinken in de eerste race van het weekend. Bij de AM's startte Bob Herber ver achter concurrent AGS Events Aston Martin van Gilles Vannelet en Nicolas Gomar, maar na een inhaalrace strandde de Nederlander op slechts 4 seconden van het Franse duo. Achter beide wagens eindigden Johan Vannerum en Jean-Luc Behets op het laagste podiumtrapje. Voor Wim Spinoy en Kenneth Heyer was er een mindere start. Spinoy spinde tijdens de openingsronde en was op achtervolgen aangewezen. Eens de Belg het stuur overgaf aan Heyer zette deze de inhaaljacht verder in en met succes. Het duo eindigde op een derde plaats in de Pro-Am klasse.

Foto's: GT4 European SeriesDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in FIA GT4 op zaterdag 5 september 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Nürburgring.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons