van der Horst

Nürburgring: Nabeschouwing Enzo Ide

Na een seizoen 2012 met Ferrari in het WK GT werkt Enzo Ide in 2013 een dubbele opdracht af. De jonge West-Vlaming betwiste met Phoenix Audi de Blancpain Endurance Series, een kampioenschap dat zijn finale dit weekend op de Nürburgring kende. Dit seizoen volgen nog twee races van de FIA GT Series, uiteraard aan de zijde van zijn landgenoot Anthony Kumpen. De Duitse wereldkampioen GT1 Markus Winkelhock was heel het seizoen hun vaste stalgenoot tijdens de langere races. De vijfde en laatste race van de Blancpain Endurance Series, de Blancpain 1000 op de Duitse Nürburgring, leek geruime tijd op een mooie vijfde plek uit te draaien, maar weer besliste de mechaniek van de Audi R8 LMS Ultra er anders over.
“Net als in Zolder, tijdens de 24 Uur, gaat hier een mooi resultaat verloren, buiten onze wil om. De versnellingsbak ging stuk, met nog enkele minuten te gaan, op een ogenblik dat wij de vijfde stek stevig in handen hadden”, aldus een duidelijk bijzonder ontgoochelde Enzo Ide. “Ik ben hier absoluut niet gelukkig mee.”

Enzo Ide heeft dit weekend in Duitsland misschien wel één van zijn sterkste prestaties van het seizoen neergezet, met zeer snelle rondetijden, een mooie prestatie tijdens de kwalificaties en ei zo na een prachtige top 5 in het meest hoogstaande GT kampioenschap ter wereld. De jonge West-Vlaming bewees al geruime tijd stilaan klaar te zijn voor de top en dit weekend gaf hij nog maar eens zijn visitekaartje af. Enzo Ide mag stilaan zijn plaatsje aan de top in zijn specialiteit, de GT races, opeisen.

Enzo Ide: “Onze wagen was dit weekend van meet af aan goed en ik voelde met prima achter het stuur. Zowel tijdens de kwalificaties, met een plek vooraan in de uitslag van mijn sessie, als later tijdens de race, denk ik echt wel sterk gepresteerd te hebben. Ik bedank het team ook voor het vertrouwen dat ze me gaven, want ik heb de start mogen nemen, toch geen makkelijke opdracht in een veld van 50 evenwaardige bolides. Trouwens het volstaat om de beelden van de eerste ronden hier op de Nürburgring te bekijken en dan tel je minstens vijf wagens naast de piste. Ik heb vervolgens een opmars ingezet, samen met mijn teamgenoten, die ons op een bepaald ogenblik aan de poort van de top 3 bracht. Onze auto liep goed, het leek op een mooi resultaat uit te draaien…”

Jammer genoeg besliste de mechaniek van de Phoenix Audi R8 LMS Ultra er anders over. Op 20 minuten van het einde gaven de rondetijden van de Enzo Ide plots aan dat er wat aan hand was en luttele ogenblikken later dook de Audi de pitlane en meteen… de box in.

Enzo Ide: “Dit is echt geen plezierig einde van een seizoen… goed drie weken geleden zie ik een zege in de 24 Uur van Zolder door mijn neus geboord omdat de techniek het laat afweten en nu weer. We lopen nu een vijfde plek in een wedstrijd van het EK mis, neen, ik ben absoluut niet gelukkig met wat er gebeurd is. Deze wagens worden verondersteld langer te kunnen racen dan vijf en een half uur…”



  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons