van der Horst

Nürburgring: Nabeschouwing Xavier Maassen

Xavier Maassen heeft het seizoen in de Blancpain Endurance Series afgesloten met een knappe negende plaats algemeen en een achtste stek in de Pro-Cup. De snelle Limburger stond zoals gebruikelijk aan de start met de Belg Maxime Soulet en de Duitser Marc Hennerici op de Porsche van ProSpeed Competition, het team dat vorig seizoen de zege op de Nürburgring mee naar huis mocht nemen. Een dergelijk resultaat zat er dit jaar niet in, maar het snelle drietal haalde wel alles uit de kast en maakte, samen met het team uit Tongeren, geen enkele fout. Uit de rondetijden bleek duidelijk dat de Porsche 997 GT3-R het moeilijk had door de Balance of Performance, wat de prestatie van team en rijders extra in de verf zet.
Het weekend van de Blancpain Endurance Series op de Nürburgring begon veelbelovend, aangezien het team verkoos om tijdens de vrije trainingen geen nieuwe banden te monteren op de Porsche van Max, Marc en Xavier. Het hele team hoopte dan ook op een sterke prestatie, maar hoewel de drie rijders het volledige potentieel van de auto benutten, zat er niet meer in dan een 37ste startplaats. De Belgische Porsche sloot aan in het kielzog van de 997 GT3-R bestuurd door Richard Westbrook, wat nog maar eens bewijst in welke mate Xavier en zijn teamgenoten op de limiet van de auto zaten. De wedstrijd verliep vervolgens zonder problemen en de sublieme regelmaat van het team bezorgde hen opnieuw een plaats in de top 10, in wat beschouwd wordt als het EK uithouding, met de wereldtop in de discipline aan de start van iedere race.

Xavier Maassen: ”Gezien de beperkingen die we dit weekend kregen opgelegd, is dit eigenlijk een fantastisch resultaat. Ik heb zelfs het gevoel dat we meer gedaan hebben dan wat mogelijk was in deze omstandigheden. Proficiat aan het hele team, dat het volledige seizoen keihard gewerkt heeft. Natuurlijk hebben mijn teamgenoten en ik heel wat energie in dit kampioenschap gestoken, en dan is het jammer dat je geen loon krijgt naar werken. Onze snelste tijd tijdens de wedstrijd was meer dan twee seconden trager dan de winnende auto, en dat terwijl wij hier vorig jaar wonnen en tijdens de winter bovendien een upgrade meekregen. Ik denk dat hiermee alles gezegd is.”

Het seizoen van Xavier Maasen is echter nog niet ten einde. De snelle Limburger betwist volgende week de finale wedstrijden van de Porsche Challenge Benelux in het voorprogramma van de DTM op het circuit van Zandvoort, waar de Nederlander opnieuw zal strijden voor de zege.

Xavier Maassen PressSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Blancpain GT Endurance op dinsdag 24 september 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Nürburgring (1000 kilometer).
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons