van der Horst

Nürburgring: Race 1: Winnaars 24H Spa opnieuw aan het feest

HTP Motorsport - Mercedes SLS AMG GT3 #10
HTP Motorsport - Mercedes SLS AMG GT3 #10
Maximilian Buhk en Maximilian Götz hebben met hun HTP Motorsport Motorsport Mercedes SLS AMG GT3 de eerste ADAC GT Masters race van het weekend gewonnen. Het duo dat een week geleden samen met Bernd Schneider nog de 24 uren van Spa won, startte vanaf de vijfde plek op de grid en kon na de pitstops met een controversieel manoeuvre de leiding overnemen van de Lambda Performance Ford GT. Het podium werd vervolledigd door de Prosperia Abt Racing Audi van het duo Winkelhock/Jöns (+2.641s) en de tweede HTP Mercedes van Simonson/Afanasief (+10.704s). De Corvettes #2 en #3 die in de kwalificaties nog sterk voor de dag kwamen, maakten contact met elkaar waardoor de kansen op een eventuele zege dan ook meteen verdwenen. In tegenstelling tot vorig jaar wordt er dit weekend overigens gebruik van de verkorte versie van het Eifelcircuit waarbij men de Dunlop Kehre links laat liggen.
DB Motorsport - BMW Z4 GT3 #12
DB Motorsport - BMW Z4 GT3 #12
Bij de start slaagde polesitter Diego Alessi erin om de leiding vast te houden voor zijn teamgenoot Andreas Wirth in de #3. Achter hem sprong meteen de knalstart van Maxi Buhk in het oog. De Duitser schoof meteen op naar P3 ten koste van Simon Knap in de DB Motorsport BMW en de Herberth Motorsport Porsche van Porsche Junior Michael Christensen, beide wagens wisselden even later nog van positie na een foutje van deze laatste. In de aanloop naar de pitstops maakte Frank Kechele in zijn Lambda Ford GT (P9 op de grid) vervolgens aan de lopende band posities goed om uiteindelijk zijn wagen in een perfecte uitgangspositie over te geven aan teamgenoot Dominik Schwager.
 
Lambda Performance - Ford GT GT3 #14
Lambda Performance - Ford GT GT3 #14
Bij het opengaan van het pitwindow dook de Callaway Corvette van polesitter Diego Alessi (#2) als eerste van de leiders de pit in. Drama volgde echter wanneer zijn teamgenoot Christian Hohenhadel (#3) een ronde later bij het verlaten van de pitstraat Daniel Keilwitz (#2) rondtikte die net had overgenomen van Alessi . De polesittende Corvette kon de schade nog enigszins beperken en de vijfde positie vasthouden. Als een duiveltje uit een doos was het echter de Ford GT in handen van Dominik Schwager die de leiding overnam nadat hij als een van de laatste was komen pitten. Lang duurde de vreugde in het Lambda kamp echter niet, nog tijdens Schwagers de outlap kwam het ook al tot een contact met de HTP Motorsport Mercedes van een snel naderende Maxi Götz. Deze laatste kon vervolgens als leider zijn weg vervolgen met inmiddels de Prosperia Abt Racing Audi van GT1 wereldkampioen Markus Winkelhock in zijn spiegels. De Ford GT moest niet veel later de handdoek in de ring gooien met schade aan het rechter achterwiel.
 
HTP Motorsport - Mercedes SLS AMG GT3 #11
HTP Motorsport - Mercedes SLS AMG GT3 #11
Na de pitstops keerde de rust weer op de piste, al vormde er zich in de laatste vijf minuten nog een aardig treintje achter de Herberth Motorsport Porsche van Robert Renauer in zesde stelling. Tot vuurwerk kwam het niet meer, maar Jeroen Den Boer (DB Motorsport) moest na een aanvalspoging op de Renauer zijn zevende plaats nog afgeven aan Jörg Müller in de Schübert BMW #20. Vooraan was het dus Maxi Götz die na zijn contact met de Ford probleemloos naar de overwinning kon rijden en aan de meet uiteindelijk +2.641s overhield op de Prosperia Abt Racing Audi van het duo Winkelhock/Jöns. Na een anonieme race en te zijn gestart vanaf de tiende positie vervolledigden Andreas Simonson en Sergei Afanasief het podium in de tweede HTP Mercedes. Polesitters Alessi/Keilwitz haalden na het treffen met hun teamgenoten in de #3 nog de vierde plek binnen met met hun Callaway Corvette. Kampioenschapsleiders René Rast en Christopher Mies vertoefden heel de wedstrijd lang op de tiende plek en konden na een uur racen ook deze positie en bijhorend punt vasthouden.

Uitslag Race 1
Uitslag Race 1


Foto's: ADAC GT MastersSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in ADAC GT Masters op zaterdag 3 augustus 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Nürburgring.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons