van der Horst

Nürburgring: Race 2: Schübert met beide BMW's op podium - Bleekemolen helpt Seiler naar P2

PIXUM Team Schübert - BMW Z4 GT3
PIXUM Team Schübert - BMW Z4 GT3
In de tweede race van het vierde raceweekend in het kader van de ADAC GT Masters ging de zege naar de Pixum by Schübert Motorsport BMW Z4 van Dominik Baumann en Claudia Hürtgen. De BMW bleef de Callaway Corvette van Toni Seiler en Jeroen Bleekemolen voor. Op een derde plaats eindigden Sandritter/Müller met de BMW in de Pixum-Schübert kleuren nadat de Lambda Ford GT van Kechele rondging en de Corvette van Alessi van slag was.
De eerste rechtse hairpin na de start op de Nürburgring zorgt traditioneel voor veel chaos, vandaag ging het volledige 25-koppige veld wel vlekkeloos door de eerste bocht maar in de Mercedes Arena ging het echter fout. René Rast, leider in het kampioenschap aan boord van de Prosperia Abt Audi R8 LMS ultra, ging in de fout en tikte de winnaars van gisteren - de HTP Mercedes van het duo Bühk / Götz - aan. De Mercedes en de Audi moesten vervolgens opgeven.

Schütz Motorsport - Porsche 911 GT3-R #4
Schütz Motorsport - Porsche 911 GT3-R #4
Niet veel later lekte er radiatorvloeistof weg uit de Schütz Porsche van Nicolas Armindo. Armindo spinde over zijn eigen vloeistofspoor en zorgde voor een safety-car situatie. De Vita4One BMW van Kentenich zag het gevaar te laat en crashte nadat hij over de gladde ondergrond reed. Opgave voor beide wagens. Jeroen Bleekemolen had ondertussen zijn Corvette met al dit geharrewar vooraan kunnen handhaven na van pole te zijn gestart. De Pixum by Schubert Motorsport BMW van Dominik Baumann gleed mee in het spoort van de Nederlander die dit weekend een gastoptreden maakt. Ook Sean Edwards wist na wat deur aan deurgevechten terug aansluiting te vinden met de top twee.

Callaway Competition - Corvette Z06.R GT3 #18
Callaway Competition - Corvette Z06.R GT3 #18
Na de pitstops nam Toni Seiler ('Gentleman') het over van Jeroen Bleekemolen aan boord van de Callaway Corvette. Seiler moest al snel Claudia Hürtgen voorlaten, die het stuur van Dominik Baumann had overgenomen. Toni Seiler kreeg met nog een paar minuten op de klok de tweede Corvette van Diego Alessi in de spiegel die op zijn beurt een jagende Frank Kechele ( Lambda Ford GT ) achter zich had. Kechele ging bij het insturen van de 'Coca-Cola Kurve' te breed en verloor op zichzelf de controle over zijn Ford. Weg podiumkansen voor de sympathieke Duitser die het niet met Nico Verdonck maar met Dominik Schwager moest doen en uiteindelijk nog zesde werd.

PIXUM Team Schübert - BMW Z4 GT3
PIXUM Team Schübert - BMW Z4 GT3
Toni Seiler behield dus zeer knap zijn tweede plaats algemeen, Max Sandritter en Jörg Müller werden in de Pixum Team Schübert BMW een mooie derde en vervolledigen het Schübert feestje met beide wagens op het podium. De top-5 werd door de Herberth Porsche en de Callaway Corvette van Alessi/Keilwitz volledig gemaakt.


Met deze uitslag heeft het kampioenschap ook een nieuwe puntenleider, dankzij hun tweede overwinning nemen Hürtgen/Baumann met 84 eenheden het roer over van Rast/Mies die nu op 8 punten volgen. Spa 24H winnaars Buhk/Götz staan ondanks hun opgave van vandaag sterk derde met 74 punten op hun conto.

b86301d163732366dfc98d506df4f77acbdc98f5.jpg


Foto's: ADAC GT MastersSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Olivier Gouters in ADAC GT Masters op zondag 4 augustus 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Nürburgring.
  • LTF

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons