van der Horst

Nürburgring: Voorbeschouwing Bert Longin

De International GT Open is dit weekend aan zijn derde manche van het seizoen 2013 toe. Voor Bert Longin is het echter pas de tweede keer dat hij dit jaar in dit hoog aangeschreven GT-kampioenschap aan de start komt. “Voor de vorige manche in de Portugese Algarve moest ik verstek geven”, stelt de Leuvenaar. “Daar had ik een goede reden voor: ik reed op dat moment de BRCC-race in Dijon. Een mens kan moeilijk op twee plaatsen tegelijk zijn, nietwaar. Goed, voor het GT Open-kampioenschap bemoeilijkt dat de zaak een beetje, maar in de reglementen is er sowieso een schrapresultaat voorzien. Dat heb ik nu opgebruikt.”
Dit weekend mag de Nederlander Diederik Sijthoff dus opnieuw samen met Bert Longin de paarden van de krachtige Corvette op het asfalt loslaten. Dat die Corvette een te duchten wapen is, werd in de Algarve bewezen door de andere bolide van het team, die er naar de zege reed.

“Nicky Pastorelli en Miguel Ramos hebben bewezen dat deze auto kan winnen, dan moeten wij dat ook kunnen”, stelt Longin onomwonden. “Dat kan dit weekend op de Nürburgring al gebeuren. Het is een omloop die me goed ligt en ik steek in de vorm van mijn leven. Dat heeft allicht ook te maken met het feit dat ik de laatste paar weken praktisch in een raceauto woon. (lacht) Zonder zeveren: omdat ik in verschillende kampioenschappen de ene race na de andere afwerk, blijf ik een goed wedstrijdritme aanhouden. Dat merk ik ook tijdens de kwalificaties, wanneer ik slechts twee, drie rondjes nodig heb om tot een snelle tijd te komen. Kortom, ik voel me supergoed. En aangezien Diederik altijd wel snel gaat en teammanager Patrick Selleslagh er een goed oog in heeft denk ik dat we tijdens de twee races van dit weekend wel één en ander kunnen laten zien.”

Bert Longin pressSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in International GT Open op vrijdag 31 mei 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Nürburgring.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons