Nürburgring: Belgisch succes in de GT-klasse

NSC Lamborghini Gallardo GT3
De eerste wedstrijd van het Acceleration-weekend op de Nürburgring verliep perfect voor de Belgische deelnemers in de Supercar Challenge. In de GT-divisie won de Lamborghini Gallardo GT3 van NSC Motorsports in de handen van Thierry Verstraete en Pieter Dubois. Zo'n vijf seconden daarachter pakten Patrick Van Glabeke en Frédérique Jonckheere de tweede plaats in hun Curbstone Ferrari 458 GT3.
Podium GT-divisie race 1
Ook Leuvenaar Steve Vanbellingen zette in de GTB-divisie een knappe prestatie neer, hij finishte samen met teamgenoot Ward Sluys als tweede in de BMW Silhouette. De algemene zege was dan weer voor Roger Grouwels en Arjan van der Zwaan in hun splinternieuwe Dodge Viper GT3-R van Team RaceArt. Zij moesten in de beginfase nog de beide Volvo's S60 voor laten gaan maar snoepten uiteindelijk toch de zege af van het Zweedse merk. De wedstrijd werd even opgeschrikt door enkele slippartijen in de remzone van de eerste bocht nadat Dirk Schulz de motor van zijn Porsche opblies.