van der Horst

Nürburgring: Clio Cup Benelux verovert Duitsland!

Clio Cup Benelux
Clio Cup Benelux
De Clio Cup Benelux is klaar voor zijn uitstap naar Duitsland, de enige afspraak uiteraard buiten de Benelux en wat voor één! De nagelnieuwe merkencompetitie met de gekend Franse wagen staat met 25 wagens op het programma van de World Series by Renault op de Nürburgring, met andere woorden spektakel gegarandeerd voor tienduizenden toeschouwers op een legendarisch circuit!
Na geslaagde en spannende premières in Zandvoort en Spa, is de Clio Cup Benelux ondertussen al aan de derde meeting van het seizoen toe, de eerste van drie afspraken in de zomermaanden. Begin augustus wordt er na de Nürburgring, geracet op Assen, tijdens de al even populaire Gamma Racing Days en vier weken later gaat het richting Zolder voor twee wedstrijden in het voorprogramma van de immer populaire 24 Hours of Zolder, een Vlaamse klassieker in de autosport. De optelsom van die evenementen zijn heel wat toeschouwers, een zeer belangrijke factor in sport en autosport in het bijzonder.

“We kiezen bewust voor dit soort evenementen”, aldus coördinator Joost Custers. “Het is voor de teams en hun partners belangrijk dat er veel toeschouwers aanwezig zijn op de evenementen. Op die manier is het aantrekkelijk om aan autosport te doen, met bovendien een mooie return on investment. Het is voor 2015 onze bedoeling om de kalender zo stabiel mogelijk te houden en actief te blijven in deze raceweekends.”

Sportief gezien zijn de teams en rijders er weer klaar voor. Maar liefst 25 wagens melden zich voor de derde afspraak van het jaar, een aantal dat op de piste nog eens het gezelschap krijgt van een goede 20 deelnemers uit de Clio Cup Central Europe. Goed 45 Clio zullen dus zaterdag de eerste rechtste op de Ring induiken.

“Geweldig toch”, blikt ‘jager’ Max Braams vooruit. Braams is tweede in de voorlopige tussenstand van het kampioenschap achter leider Sebastiaan Bleekemolen, ook beste Junior, en won in Spa de tweede race. “Ik ben echt klaar voor het weekend en wil er voluit voor gaan. Ik tel naar vrijdag af.”

Régis Gosselin - Clio Cup Benelux
Régis Gosselin - Clio Cup Benelux
Goed nieuws ook uit het Belgische kamp. Revelatie en winnaar van het virtuele stuurwiel van Renault België Luxemburg, Regis Gosselin, heeft voor het seizoen getekend bij Equipe Verschuur. “Ik kijk er echt naar uit om weer te rijden met de Clio, een fantastische wagen. Ik heb de eerste meeting gemist in Zandvoort, maar hoop zelfs nog mee te spelen in het kampioenschap. Ook het Junior kampioenschap, waar mijn teamgenoot Max Braams leidt, is een doel.”

In de Clio Challenge is het allen tegen één en één tegen allen. Wilbert Van den Burg zal zeker trachten de perfecte score van Spa te herhalen, maar de tegenstand, waaronder terug van weggeweest Martijn Kool, is klaar.

Bij de nieuwkomers dit weekend vinden we Marco Ditzel en de Rus Andrey Artyushin.

Het weekend van de Clio Cup Benelux in Duitsland start op vrijdag, met twee vrije oefensessies van 30 minuten, terwijl op zaterdag de kwalificaties en de eerste race van 25 minuten en één ronde op het programma staan. Op zondag volgt dan een tweede afspraak.

Standen en meer info op cliocupbenelux.com - www.facebook.com/RenaultClioCupBenelux

“Voor wie er jammer genoeg niet bij kan zijn, is er onze uitzending op het youtube-kanaal formularenaultnec of de livetiming via wsr.alkamelsystems.com.”

Clio Benelux PressSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Clio Cup Benelux op woensdag 9 juli 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Nürburgring.
  • Shopa

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons