van der Horst

Nürburgring: GHK Start in Supercar Challenge - 24H Zolder met Freddy Loix

GHK Racing - Porsche 991 Supercup
GHK Racing - Porsche 991 Supercup
Komend weekend wordt de tweede manche van de Supercar Challenge op gang geschoten. Na de openingsmanche op Circuit Park Zandvoort gaat de Supercar Challenge voor de eerste maal dit seizoen de grens over richting Nürburgring om in het kader van Acceleration een vervolg te breien aan het kampioenschap 2014. Hierbij heel wat Belgische deelnemers die nu ook het gezelschap krijgen van GHK Racing met Guy Verheyen en Hans Verhelst. Het onafscheidelijke duo zal een Porsche 991 Supercup bemannen uit de stal van Speedlover.
GHK Racing - Porsche 991 Supercup
GHK Racing - Porsche 991 Supercup
André Van Hoof: “Het betreft hier een nagelnieuwe 991 Supercup die zijn eerste meters achter de kiezen heeft in de Franse Carrera Cup waarin we met Jean Glorieux reeds een zege en een tweede plaats behaalden in de Gentlemen Klasse. Als we de overstap naar de verplichte Pirelli’s goed verteren, moeten we in staat zijn om een podiumplaats te ambiëren,” aldus de patron van Speedlover.

Voor Guy Verheyen en Hans Verhelst is het een nieuwe uitdaging nadat ze reeds drie seizoenen onderweg waren in een Radical SR3. Momenteel staan vier weekends op hun verlanglijstje binnen de Supercar Challenge. Ook de 24 Hours of Zolder staat op de agenda, maar dan wel met de Radical RXC van Domec Racing en met ‘Fast Freddy’ Loix en een nog te bepalen vierde piloot.

GHK Racing - Porsche 991 Supercup
GHK Racing - Porsche 991 Supercup
Hans Verhelst: “Wegens professionele verplichtingen hebben we de eerste race van de Supercar Challenge links moeten laten liggen. Maar nu gaan we met de Nürburgring, Euroraces Spa, Superprix Zolder en de Gamma Racing Day in Assen vier opeenvolgende raceweekends van start en telkens op een ander circuit. De keuze voor de Supercar Challenge is te verklaren omdat we telkens kunnen rijden in mooie weekends met een mooie omkadering. Voorlopig staat de teller op vier weekends, maar in functie van het budget en de tussenstand na de eerste vijf meetings kunnen we er nog altijd een vervolg breien. We opteren voor een Porsche 991 Supercup en de Divisie GTB omdat ik stilaan wil evolueren richting GT-wagens en deze wagen van Speedlover zal binnen deze Divisie toch wel competitief zijn. Onze ambitie is vrij hoog en we mikken telkens op een podiumplaats. Voor de 24 Hours of Zolder is de keuze voor de Radical RXC van Domec Racing snel gemaakt. De wagen is bijzonder snel, budgetvriendelijker dan bvb een Porsche van de laatste generatie en ook is de nieuwe gesloten Radical publicitair voor ons interessanter tijdens een voor ons zeer belangrijke wedstrijd in onze achtertuin.”
Freddy Loix
Freddy Loix
Freddy Loix wordt dus een belangrijke pion tijdens de Zolderse etmaalrace. Guy Verheyen en Freddy Loix hebben een zeer goede verstandhouding en waren reeds eerder samen onderweg op circuit. Méér info hierover later.


GHK Racing Press - foto's: GHK Racing Press / RIPDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Supercar Challenge op woensdag 21 mei 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Racing Festival.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons