van der Horst

Truck GP Nürburgring: kwalificatie race 1: Ander Vilarino op pole – zesde tijd voor Anthony Kumpen

Ander Vilarino - TFT-Banco Santander Chevrolet SS
Ander Vilarino - TFT-Banco Santander Chevrolet SS
Ander Vilarino, de leider in de NASCAR Whelen Euro Series Elite 1, heeft op de Nürburgring tijdens de kwalificatie voor de eerste race Elite 1, de beste tijd gerealiseerd. Zijn landgenoot Borja Garcia vertrekt zaterdag van op de tweede startpositie. Bij PK Carsport had men op beter gehoopt, Anthony Kumpen realiseerde een goede vijfde tijd, maar Bert Longin kwam wegens een technisch probleem aan zijn wagen niet aan rijden toe. Maxime Dumarey was de zesde snelste bij de Elite 2 waar Stienes Longin niet in actie kwam gezien de wagen die hij deelt met zijn vader nog niet gerepareerd was.
7442d49e29f01f10c7ff786721f58aaea3c5389b.jpg
Ander Vilarino (Chevrolet SS) deed op de Nürburgring zijn titel alle eer aan, de Spanjaard reed overtuigend naar de pole voor de eerste race in de Elite 1 klasse. Met een tijd van 1:33.245 was hij drie tiende seconde sneller dan zijn landgenoot Borja Garcia (Ford Mustang). Frédéric Gabillon (Chevrolet Camaro) en Freddy Nordström (Chevrolet Camaro) delen de tweede startlijn. Anthony Kumpen (Chevrolet SS) realiseerde met zijn wagen van PK Carsport de vijfde tijd en krijgt naast zich de RCP-Marc VDS Toyota van Bas Leinders. Ook Marcus Palttala (Toyota Camry) reed zich in de top tien met een negende tijd.

Bij de Elite 2, de klasse voor de beloftes en gentlemen drivers, was de beste tijd voor Thomas Ferrando (Chevrolet Camaro), hij legde een ronde af in 1:35.013. De tweede tijd ging naar Salvador Tineo Arroyo (Ford Mustang), hij werd gevolgd door Philipp Lietz (Ford Mustang) en de eerste Belg Denis Dupont (Toyota Camry). PK Carsport rijder en leider in het kampioenschap Maxime Dumarey klokte d zesde tijd. Nathalie Maillet (RCP-Marc VDS Toyota) reed een mooie achtste tijd. Stienes Longin die de wagen deelt met zijn vader kwam wegens de panne aan de Chevrolet eveneens niet in actie.   

Foto's: NASCAR Whelen Euro SeriesDit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Nascar Whelen Euro Series op vrijdag 18 juli 2014.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons