van der Horst

Nürburgring: Maxime Martin tevreden met zevende plaats

59f2fd933ce73e4adcfc10b9d856bdb86481750f.jpg
Maxime Martin vocht op de Nürburgring voor wat hij waard was en ruilde zijn twaalfde startplaats bij aankomst voor een sterke zevende stek. Een resultaat dat hem ook in de kampioenschapsstand alleen op een voorheen met drie concurrenten gedeelde zevende plaats brengt, op twee punten van Christian Vietoris.
"Gisteren in de kwalificatie had ik het moeilijk nadat ik in de oefenrit slechts vijf rondjes op droge baan had kunnen rijden want voor de rest van de sessie lag de baan er toen nat bij. Dat bleek niet voldoende om in Q2 de limieten te vinden." blikt onze man op zijn weekend in de Eifel terug.

Maxime Martin - Team BMW RMG
Maxime Martin - Team BMW RMG
"Ik had een goede start en won meteen twee plaatsen. In de openingsronde was het even drummen geblazen en daarna kon ik profiteren van het duel tussen Augusto Farfus en Jamie Green die elkaar onder mijn neus aantikten. Een incident dat me toeliet afstand te nemen en rustig mijn wedstrijd verder op te bouwen. Naderhand, op de hardere banden had ik het moeilijker, de balans van de auto was niet langer optimaal en ik had dan ook geen verhaal tegen de terugkeer van Christian Vietoris in de Mercedes.

Niettemin een positief resultaat als je het mij vraagt want toch maar weer punten vandaag én tweede BMW-rijder. Teamgenoot  Marco (Wittmann) torende  dit weekend boven iedereen uit. Hier was hij veel sneller dan de rest maar in Moskou kon ik iedereen dan weer het nakijken geven. Het ene weekend is het andere niet maar het is juist dat de M4 een erg ingewikkelde auto is met zeer nauwe afstelmarges; Marco voelt zich erg op zijn gemak in de wagen waardoor hij ook beter presteert."

Foto's: Hans van Onsem



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in Deutsche Tourenwagen Masters op zondag 17 augustus 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Nürburgring.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons