van der Horst

Nürburgring: Nabeschouwing Régis Gosselin

Régis Gosselin - Reanult Clio Benelux
Régis Gosselin - Reanult Clio Benelux
Opnieuw stonden twee races op het programma met de Clio RS van Equipe Verschuur en Regis Gosselin bewees dat zijn knap debuut in Spa, begin juni geen toeval was. De jonge Belg pakte weer heel wat punten voor het kampioenschap en stond tweemaal op het podium bij de Juniors. Zowel in de algemene puntenstand als bij de jonge talenten blijft Regis Gosselin voor het podium meespelen.
Het weekend begon niet makkelijk voor de rijders van de Clio Cup Benelux, de sterkste merkencompetitie van de Lage Landen. De vrije trainingen van vrijdag werden meteen verlaat wegens de dichte mist en als de Eifel dan toch zichtbaar werd, verloren de deelnemers nog enkele minuten rijtijd om het tijdschema van de meeting te respecteren.

“Hier treft niemand schuld”, aldus Regis Gosselin, “het weer is onvoorspelbaar en niemand heeft daar vat op. Voor mij is het natuurlijk geen voordeel, want ik ken de omloop niet, heb vooraf niet kunnen testen en we zijn beperkt in rijtijd voor de races. Bovendien is de omloop vrij lang, goed 2min20 voor een rondje en dat maakt dat ik amper 20 ronden zal kunnen rijden over de volledige trainingen en kwalificaties. Ik bekijk het echter als een uitdaging, want ik moet in de autosport ook leren me snel aan te passen en te anticiperen.”

Tijdens de kwalificaties reed de winnaar van het Clio Stuurwiel van Renault België Luxemburg naar een zesde tijd, op 24 deelnemers in de Benelux competitie.
“Op minder dan een seconde van pole man en leider in het kampioenschap Sebastiaan Bleekemolen”, verduidelijkte Gosselin net na de inspanning.
“Dat wil zeggen dat deze competitie zeer hoogstaand en intens is, en dat we er in korte tijd in geslaagd zijn, met behulp van het team, om een goede afstelling te vinden voor de races.”

Tijdens de wedstrijd op zaterdag handhaafde Gosselin zich in de kopgroep, met een knappe derde plaats bij de Juniors als eerste resultaat op de Duitse omloop.
“De omstandigheden, met lichte regen, een vol veld en uiteraard
onze Duitse collega’s, die het circuit veel beter kennen, maken dat ik best tevreden kan zijn voor een première hier in Duitsland. We gaan nu verder werken aan de wagen, om op zondag eens te meer goed voor de dag te komen.”

Net als in Spa was ook de Duitse meeting van de World Series by Renault een populair succes, met heel wat toeschouwers in de paddock en op de tribunes.
“Het bewijs dat deze Clio Cup Benelux een zeer goed platform voor sponsors en partners is, heel belangrijk in de moderne autosport en sport in het algemeen”, onderstreepte het jonge
Belgische talent.
“Zo’n raceweekend is ook meer dan alleen maar wedstrijden rijden. Ook de relaties met de pers, partners…zijn zeer belangrijk.”

Op zondag reed Gosselin, ondanks banden die hem op het einde van de rit parten speelden, naar een knappe top 5 en wederom een podium bij de jonge talenten.
“Ik ben tevreden na mijn Duitse weekend, al wil je er als sportman steeds meer uithalen. Het is echter het bewijs dat Spa geen toevalstreffer was, waardoor we me vertrouwen kunnen verder werken aan de rest van het seizoen. Nu volgt Assen, weer onbekend terrein, maar dan spelen we met Zolder en Spa weer tweemaal thuis!”

Renault BeLux PressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Clio Cup Benelux op dinsdag 15 juli 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Nürburgring.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons