van der Horst

Nürburgring: Race 1: Bleekemolen is Lord of the Ring

Podium race 1
Podium race 1
De eerste race van de Clio Cup Benelux op de Nürburgring werd een spannende en mooie race, met faire gevechten tot op de meet. Vooraan ging de strijd tussen een snel Nederlands trio, met name Melvin De Groot, poleman Sebastiaan Bleekemolen en Robert Van den Berg. De Groot startte het best, leidde lang, maar op de eindmeet was het toch weer Sebastiaan Bleekemolen, voor de derde maal dit seizoen. Van den Berg werd tweede, voor De Groot. Max Braams was beste Junior en vierde algemeen, Wilbert Van Den Burg won alweer de Clio 3 Challenge.
b162bd8af963d95044a4d9175b23eccf8911bbc8.jpg
De race werd gestart als ‘wet race’, maar toch bleef het grotendeels droog. De Groot, Bleekemolen, Van den Berg en Langeveld waren goed weg, maar Certainty rijder Langeveld ging jammer genoeg van de baan en diende op te geven. Achter hen ontspon zich ook een strijd voor de ereplaatsen, tussen Max Braams, Marcel Dekker, Regis Gosselin en René Steenmetz.

Het was wachten tot de allerlaatste ronden alvorens Bleekemolen zijn greep naar de macht inzette, met een spectaculair manoeuvre voorbij teamgenoot De Groot. Ook Van den Berg kon langs De Groot en behaalde zo zijn beste resultaat van het seizoen, tussen de beide eerdere winnaars van het seizoen 2014.

Sebastiaan Bleekemolen: “Het was een mooi gevecht en bij momenten zeer spectaculair. Melvin ging op een bepaald moment gewoon op twee wielen, maar het bleef uitermate leuk, zoals heel de Cup op zich trouwens. Uiteraard doe ik een goede zaak in het kampioenschap.”

Achter de top 3 reed Max Braams als winnaar in de Junior Cup, met Marcel Dekker en Regis Gosselin op 2 en 3 bij de jonge rijders. Opmerkelijk was ook de mooie remonte van René Steenmetz, die een dubbel programma afwerkt dit weekend. Steenmetz finishte achter Braams en Dekker als zesde algemeen. In de Clio Challenge won Van Den Burg voor een goed rijdende Benjamin Van den Berg en Martijn Kool. 
Morgen om 16u35 volgt race 2.

 Stand na race 5 (officieus): 1. Bleekemolen 90, 2. Braams 68, 3. De Groot 60, 4. Van den Berg 58, 5. Dekker 57….

Foto's: Clio Cup BeNeLuxSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Clio Cup Benelux op zaterdag 12 juli 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Nürburgring.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons