van der Horst

Nürburgring: Wittmann pakt overtuigend de pole - Martin net buiten top tien

Rockenfeller - Wittmann - Mortara
Rockenfeller - Wittmann - Mortara
Marco Wittmann, die momenteel met ruime voorsprong leidt in het kampioenschap, deed vanmiddag op de Nürburgring een goede zaak door erg overtuigend de pole te pakken. De overige BMW's deden het minder goed, zij slaagden er niet in door te stoten tot Q3. Onze landgenoot Maxime Martin reed in Q2 een twaalfde tijd, twee plaatsen beter dan Augusto Farfus in de Mechelse RBM-BMW. Farfus' teamgenoot Joey Hand start daarentegen morgen pas als twintigste.
Marco Wittmann - BMW Team RMG BMW M4 DTM
Marco Wittmann - BMW Team RMG BMW M4 DTM
Tijdens Q1 lag de baan nog nat van een zoveelste regenbui die tijdens dit wisselvallige weekend over de Eifel trok. De piste droogde echter op en er ontstond al snel een droge rijlijn waardoor iedereen op het einde de slicks kon laten monteren. De laatste minuten van de sessie waren erg spannend doordat de rondetijden steeds naar beneden doken tijdens de verbeterende omstandigheden. Mattias Ekström, die met zijn Audi tweede ligt in het kampioenschap, werd als één van de eersten afgevlagd, geen goeie timing bleek later want zijn tijd werd nog door de meeste piloten verbeterd. Gevolg: slechts de 22e en voorlaatste startplaats voor de Zweed.

Een streep door de rekening dus van Audi, dat in Q2 maar liefst vijf van hun wagens zag doorstoten tot de beslissende sessie. Wittmann was echter in grootse vorm, hij reed al erg sterk in Q2 maar brak in Q3 zelfs het oude kwalificatierecord uit 2005 van Ekström. De Audi's van Mortara, Rockenfeller, Green, Scheider en Molina konden geen vuist maken maar lieten wel de beide Mercedessen van Di Resta en Vietoris achter zich. Vooral de vierde tijd van Green was opmerkelijk, de Brit wachtte tot enkele minuten van het einde om zijn enige rondetijd te laten optekenen.

--- Uitslag kwalificatie DTM Nürburgring 2014 (PDF) ---

Foto's: DTM, BMW



Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Deutsche Tourenwagen Masters op zaterdag 16 augustus 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Nürburgring.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons