van der Horst

Nürburgring: 56 wagens aan de start!

e0ebc7c1b7795270a8e5d114bbd584a7cba2df4a.jpg
Volgende week valt het doek over de vijfde jaargang van de Blancpain Endurance Series en met 56 wagens aan de start en nog heel wat titels te verdelen mogen we ons opmaken voor een mooie schouwspel in de Eifel. In tegenstelling tot de voorbije twee jaar wordt de wedstrijd niet langer over 6u/1000km verreden, maar eerder het traditionele 3u formaat. Een goede evolutie zo blijkt, want de deelnemersaantallen houden stand nadat het kampioenschap reeds over zijn hoogtepunt heen is met de 24 uren van Spa.
Podium Pro-klasse 2015 BES 24 Hours of Spa
Podium Pro-klasse 2015 BES 24 Hours of Spa
De Pro Cup telt het meeste aantal deelnemers met 22 GT3’s aan de start. Stéphane Ortelli en Frank Stippler voeren het kampioenschap aan met zeven punten voorsprong op 24u Spa winnaars Markus Palttala en Lucas Luhr, maar beide heren komen dat weekend in actie in het Tudor United Sportscar Championship. Geen Marc VDS Racing in Duitsland dus, maar er is genoeg concurrentie om voor een spannende titelstrijd te zorgen, waarover begin volgende week meer.

Rinaldi Racing - Ferrari 458 Italia GT3
Rinaldi Racing - Ferrari 458 Italia GT3
BMW Team Brasil brengt opnieuw een tweede Z4 aan de start, terwijl ook Car Collection terugkeert naar de topklasse met een Mercedes SLS voor Kenneth Heyer, Miguel Toril en Jan Seyfarth. AKKA-ASP maakt voor de tweede keer dit seizoen zijn opwachting in de Pro Cup met een Ferrari voor Tristan Vautier, Alessandro Pier Guidi en Morgan Moullin Traffort, dit sterke trio werd in Paul Ricard nog knap zevende algemeen. Rinaldi brengt naar goede gewoonte ook een Pro Ferrari aan de start, Robert Renauer vervangt er echter Marco Seefried die in het FIA WEC in actie komt. 

Oman Racing Team - Aston Martin V12 Vantage GT3
Oman Racing Team - Aston Martin V12 Vantage GT3
Stefan Mücke laat bizar genoeg het WEC voor wat het is en neemt de plaats van Jonny Adam in op de Oman Racing Team Aston Martin V12 Vantage. Is de Duitser misschien op weg naar een fabriekszitje in het nieuwe Ford GT fabrieksprogramma? Christopher Mies maakt dan weer een gastoptreden bij Sainteloc Racing, waar hij een Audi R8 LMS ultra zal delen met Miguel Molina en Gregory Guilvert.  

Harry Tincknell
Harry Tincknell
In de Pro-Am Cup duikt Sebastien Loeb Racing voor het eerst sinds de FIA GT Series dagen weer op. Het team zet een Audi in voor David Hallyday, Christophe Samon en Lonnie Martins. TF Sport maakt ook een gastopteden, met een Aston Martin voor het bescheiden trio Bradley Ellis, Euan Hankey and Salih Yoluk. Een van de opmerkelijkste namen op de deelnemerslijst is echter Harry Tincknell, de Britse Nissan LMP1-rijder en ELMS LMP2-ster zal de rol van mentor op zich nemen in de Pro-Am RJN Nissan GT-R Nismo GT3 die hij zal delen met Gaetan Paletou en Ricardo Sanchez. Tot slot telt de Am Cup met 13 deelnemers ook een mooie opkomst.

--- DEELNEMERSLIJST BES NÜRBURGRING (PDF) ---

Foto's: Vincent Wouters, ELMSDit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Blancpain GT Endurance op vrijdag 11 september 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Nürburgring.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons