van der Horst

Nürburgring: Audi en Porsche aan elkaar gewaagd in eerste vrije training

Porsche 919 Hybrid
Porsche 919 Hybrid
Zowel Porsche als Audi rijden dit weekend op de Nürburgring een thuiswedstrijd in het FIA WEC-kampioenschap. Beide merken waren tijdens de eerste, gedeeltelijk natte, vrije training op vrijdagmiddag meteen aan elkaar gewaagd; André Lotterer was in de #7 Audi slechts zeven honderdsten van een seconde sneller dan de #18 Porsche van Neel Jani. Hun beider merkgenoten volgden tevens op drie en vier, gevolgd door de twee Toyota's.
  • Heinz Performance
#83 AF Corse Ferrari F458 Italia
#83 AF Corse Ferrari F458 Italia
De #28 G-Drive Ligier was met een zevende tijd de beste in de LMP2-klasse, de wagen hield zelfs de twee LMP1 Rebellions achter zich. In de GTE-klasses was het al Ferrari wat de klok sloeg; de #51 AF Corse Ferrari bleef de zusterwagen #71 voor in GTE-Pro, terwijl de #83, ook al van het team van Amato Ferrari, primus was in GTE-Am.


#88 Abu Dhabi-Proton Racing Porsche 911 RSR
#88 Abu Dhabi-Proton Racing Porsche 911 RSR
De sessie diende éénmaal te worden stilgelegd door middel van de rode vlag nadat Earl Bamber was stilgevallen in de #88 Abu Dhabi-Proton Racing Porsche. De Nieuw-Zeelander won enkele maanden geleden nog voor Porsche in Le Mans met de 919 Hybrid, maar schakelt dus voor deze wedstrijd over op een 911 RSR in de GTE-Am klasse.--- Uitslag eerste vrije training WEC Nürburgring 2015 (PDF) ---

Foto's: Arne SimonsSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in FIA World Endurance Championship op vrijdag 28 augustus 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6 Hours of Nürburgring.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons