van der Horst

Nürburgring: Belgen en Audi in de kijker op 43ste Oldtimer GP

Schreurs-Lotterer - Audi Coupé Nothelle
Schreurs-Lotterer - Audi Coupé Nothelle
Maar liefst 52.000 toeschouwers tekenden paraat voor de 43ste Oldtimer GP, afgelopen weekend verreden op het GP-circuit van de Nurburgring en de Nordschleife. Ook heel wat Belgische deelnemers met onder meer de legendarische en enige Nothelle Audi Coupé van 1981, nu in handen van Johan Aerts en bestuurd André Lotterer en de voorlaatste eigenaar Patrick Schreurs. Verder nog namen als Jean-Michel Martin, Loic Deman, D’Ansembourg, Devis, Patrick Mortier, enz.
Jean-Michel Martin - Tyrell F1
Jean-Michel Martin - Tyrell F1
Een goed gevuld programma met 12 reeksen en diverse demonstratieritten stonden garant voor een prachtige driedaagse en een schitterend accommodatie met onder meer ook een veiling, tentoonstellingen, enz. Kortom, de Nürburgring was afgelopen weekend het Mekka van het historic racen en is de grootste in zijn soort.

Maar liefst vier Belgen stonden aan de start in de FIA F1 met een dubbele zege voor Loic Deman en ereplaatsen voor Martin, D’ansembourg en Devis.

Rolf Nothelle & Patrick Schreurs - Audi Coupé Nothelle
Rolf Nothelle & Patrick Schreurs - Audi Coupé Nothelle
Bij de Deutsche Rennsport Meisterschaft, de vroegere immens populaire DRM, was er de opmerkelijke deelname van Patrick Schreurs en André Lotterer op de Nothelle Audi 80 Coupé 2.0, nu in handen van Johan Aerts en destijds de enige fabriekswagen van Audi in deze periode, gebouwd door Nothelle en Henri Lotterer.André Lotterer-Patrick Schreurs-Johan Aerts-Eddy Joosen-Bernd Lilier
André Lotterer-Patrick Schreurs-Johan Aerts-Eddy Joosen-Bernd Lilier
Mooi detail in dit verhaal is dat de mannen van het eerste uur, Rolf Nothelle en de toenmalige fabrieksrijder Bernd Lilier, samen met de zoon van Henri Lotterer, André, opnieuw werden verenigd in hetzelfde team. “Een kippenvelmoment”, aldus Patrick Schreurs die in de jaren '80 deze wagen bemande in de Carglass Cup en op zijn beurt de wagen kocht van Antwerpenaar Cyriel Raes.
Ondertussen is dit juweeltje in handen van Johan Aerts, die zijn hebbeding nog steeds laat onderhouden door Rolf Nothelle en zelf, samen met Lilier, achter het stuur kroop tijdens de demoritten. 


Patrick Mortier - UFO BMW 3.0 CSI
Patrick Mortier - UFO BMW 3.0 CSI
Bij Bernd Lilier was dit in het kader van "vintage & matching race auto en raceheld", waarna hij door de organisatie in de bloemen gezet vanwege het unieke feit dat zowel wagenbouwer, wagen en piloot in de originele bezetting van 1981 aan de start kwam. De Coupé was trouwens de enige Audi tussen de honderden andere competitiewagens en keerde na 34 jaar met de originele bezetting terug naar de plaats waar het allemaal begon.  

Frank Stippler - Jaguar Type E
Frank Stippler - Jaguar Type E
Eerder op de bloedhete vrijdag werd de Classic Marathon (op de Nordschleife) gewonnen door Frank Stippler in een Jaguar Type E. De extreme hitte zorgde ervoor dat er amper 22 wagens de finish haalden.

Coys veiling - Porsche Carrera RS van de Bargigli
Coys veiling - Porsche Carrera RS van de Bargigli
Verder werden ook bij Coys wagens geveild en daar merkten we Porsche Carrera RS op van de Belgische rallyrijder R. de Bargigli die een nieuwe eigenaar vond voor maar liefst € 580.000 + veilingskosten.
Foto's: Wilfried Geerts - Patrick SchreursSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Circuit Internationaal op woensdag 12 augustus 2015.
  • Shopa

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons