van der Horst

Nürburgring: Eerste zege voor Audi in chaotische race (UPDATE)

C. Abt Racing - Audi R8 LMS ultra
C. Abt Racing - Audi R8 LMS ultra
Nicki Thiim en Jordan Lee Pepper hebben met hun C. Abt Racing Audi R8 LMS ultra GT3 de eerste ADAC GT Masters race van het weekend gewonnen. Het duo schonk in een uitermate chaotische race waarin regen een cruciale rol speelde, Audi een eerste zege in het kampioenschap dit jaar. Lee Pepper bleef uit de problemen in de hectische openingsfase, maar het was vooral Thiim die boven het veld uitsteeg en in wisselende omstandigheden een voorsprong van maar liefst 15 seconden wist uit te bouwen.
Na 10 minuten gingen de hemelsluizen open, doch het merendeel van het veld bleef zo lang mogelijk buiten in een poging om het pitwindow te halen en alzo een pitstop uit te sparen. De piste werd echter steeds natter waardoor slechts een handvol wagens in dit opzet slaagden. 

De Zakspeed Mercedes van kampioenschapsleiders Luca Ludwig en Sebastian Asch startte achteraan de grid, nadat hun wagen niet aan het minimum gewicht bleek te voldoen. Het duo profiteerde echter van de chaos en leek zelfs op weg naar een tweede plek, totdat de MS Racing en YACO Racing Audi’s van respectievelijk Edward Sandström en Philip Geipel de Mercedes in de slotminuten nog passeerden. Beide Audi’s spaarden een pitstop uit door in de eerste wedstrijdhelft op slicks buiten te blijven. 

In het kampioenschap vergroten Ludwig en Asch met de vierde plaats hun voorsprong tot 52 punten (!), met nog steeds Klaus Bachler als eerste achtervolger. Zijn Schütz Motorsport Porsche die vanop de pole was vertrokken, koos voor een afwijkende strategie, maar moest opgeven na een contact met de HTP Bentley #8 die voor hem was rond gegaan. 

UPDATE: Later op de avond gaf de organisatie het duo Nicki Thiim/Jordan Lee Pepper een tijdstraf van 30 seconden wegens het te vroeg inhalen van een deelnemer na een safety car procedure, de C. Abt Racing Audi valt zo terug naar de vijfde plaats. De zege in de eerste race gaat zo naar de kfzteile24 MS Racing Audi van Edward Sandström en Daniel Dobitsch. Er kan nog beroep aangetekend worden tegen de beslissing, de uitslag is dus wel nog onder voorbehoud.

Foto: Vincent WoutersSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in ADAC GT Masters op zaterdag 15 augustus 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Nürburgring - ADAC GT Masters.
  • Powercars

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons