van der Horst

Nürburgring: Pole voor Lamborghini - Reip mee op eerste rij

GRT Lamborghini Huracán
GRT Lamborghini Huracán
Vanochtend vroeg hing er nog wat mist over de Nürburgring, maar de zichtbaarheid viel goed mee en dus kon de kwalificatie op tijd aanvatten. In Q3 was het uiteindelijk Mirko Bortolotti die Lamborghini de pole bezorgde, Alex Buncombe plaatste de Nissan die hij deelt met Wolfgang Reip mee op de eerste rij. Onze landgenoot heeft zo een ideale startpositie voor de seizoensfinale. Craig Dolby reed in zijn Nissan een mooie derde tijd.
RJN Nissan GT-R Nismo GT3
RJN Nissan GT-R Nismo GT3
Reip staat momenteel nog vierde in het kampioenschap, op slechts negen punten van leiders Stéphane Ortelli en Frank Stippler, die de drie uur durende wedstrijd straks pas als veertiende zullen aanvatten. Twee plaatsen daarvoor staat de Rowe Racing Mercedes van Stef Dusseldorp en Nico Bastian, die momenteel nog de derde plaats in het kampioenschap in handen hebben. Ook Guy Smith, Andy Meyrick en Steven Kane hebben met vijftien punten achterstand nog een mathematische kans op de titel, zij lukten de zevende tijd in hun Bentley.

ISR Racing Audi R8 LMS ultra
ISR Racing Audi R8 LMS ultra
Frédéric Vervisch was gisteren in beide vrije trainingen snel onderweg met de ISR Audi maar kwam vandaag uit in Q2. "Het team besliste om Marco Bonanomi, de fabriekspiloot van Audi, de kans te geven om in Q3 te rijden. Jammer want ik heb dit seizoen bij zowat elke gelegenheid bewezen sneller te zijn dan hem. De baan was niet zo snel in Q2 als in Q3, ik was onderweg in een snelle ronde maar werd in de laatste chicane wat gehinderd door één van de Audi's van WRT en een BMW. Doordat Bonanomi daarna in Q3 niet sneller ging dan ik is mijn tijd uit Q2 beslissend voor de grid, mocht ik niet gehinderd geweest zijn was een top tien zeker mogelijk geweest." De ISR Audi zal de race straks om 14u45 aanvatten op de zeventiende plaats.

#173 Always Evolving Nissan GT-R Nismo GT3
#173 Always Evolving Nissan GT-R Nismo GT3
Craig Dolby was opgetogen over de derde plaats op de startgrid: "Ik ben echt blij dat het potentieel dat we met de JRM Nissan al het hele jaar hebben zich eindelijk vertaald in een mooie startplaats. Martin Plowman was al de snelste in Q2, ik ging in Q3 nog ietsje sneller. Ik wil deze ronde graag opdragen aan mijn grootvader, die vorige week overleed."--- Uitslag Kwalificatie BES Nürburgring 2015 (PDF) ---

Foto's: Arne SimonsDit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Blancpain GT Endurance op zondag 20 september 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Nürburgring.
  • Qvick Motors

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons