van der Horst

Nürburgring: Schütz Porsche tweemaal op pole

Schütz Motorsport - Porsche 997 GT3-R
Schütz Motorsport - Porsche 997 GT3-R
De Schütz Motorsport Porsche 997 GT3-R van Klaus Bachler en Martin Ragginger heeft tweemaal de pole gereden voor de ADAC GT Masters races op de Nürburgring dit weekend. In beide sessies werd er gestreden voor elk duizendste, gezien quasi het gehele veld binnen dezelfde seconde bleef. Kampioenschapsleiders Sebastian Asch en Luca Ludwig konden met hun Mercedes beslag leggen op een tweede en achtste plek op de grid.
Zakspeed - Mercedes SLS AMG GT3
Zakspeed - Mercedes SLS AMG GT3
Er stond geen maat op de gele Schütz Motorsport Porsche vanavond. Onder optimale omstandigheden bleef Ragginger titelrivaal Asch amper 0.034s voor, gevolgd door beide HTP Bentley’s op de tweede rij. De Callaway Corvette van Diego Alessi tikte aan als vijfde.

In Q2 was het opnieuw de enige Porsche in het veld die ongrijpbaar bleek, ditmaal bedroeg de marge maar liefst 0.169s op de YACO Racing Audi R8 LMS ultra van Philip Geipel. De Audi’s deden het overigens opvallend goed in deze sessie, met de Abt Audi #2 op P3 en beide kfzteile exemplaren op de derde startrij. Opvallend was de ietwat tegenvallende tijd van kampioenschapsleider Ludwig (P8), terwijl ook Vincent Abril (gaststarter) wat teleurstelde met de vijftiende tijd (0.727s).

Foto's: Vincent WoutersSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in ADAC GT Masters op vrijdag 14 augustus 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Nürburgring - ADAC GT Masters.
  • LTF

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons